Foto: Les Kaner

Katrine Engberg

Født 29.06.1975


Om forfatteren

Katrine Engberg er dansk krimiforfatter og tidligere danser, koreograf og instruktør.


Hun debuterede som forfatter i 2016 med Krokodillevogterne, der blev en stor succes både blandt læsere og anmeldere. I 2017 udkom opfølgeren, Blodmåne, der igen har efterforskerne Jeppe Kørner og Anette Werner og snushanen Esther de Laurenti i hovedrollerne. Bog nummer tre i serien, Glasvinge, udkom i 2018 og strøg direkte ind på bestsellerlisterne. I efteråret 2019 udkommer Vådeskud, der er fjerde bog i serien. Katrine Engbergs bøger er solgt til udgivelse i mere end 13 lande.


Katrine Engberg er opvokset på Østerbro I København, hvor hun også i dag bor sammen med sin mand og søn. Hendes interesse for krimigenren stammer fra barndommen, hvor hun voksede op i et hjem, hvor ord havde stor magt og høj værdi. Barndomshjemmet var fyldt med videnskabelige bøger og litterære romaner – også kriminalromaner. Kærligheden til krimierne delte hun især med sin far.


Katrine Engberg har skrevet dagbog, siden hun var helt ung, og rejsedagbøger, notater, ord og historier er altid faldet hende nemt og naturligt. Men selvom ord og historier altid har været en vigtig del af Katrine Engbergs liv, var det ikke den vej, hendes karriere i første omgang gik. Hun har i mange år arbejdet som danser, koreograf og instruktør, hvor hun blandt andet arbejdede som koreograf på Melodi Grand Prix og som instruktør på Bellevue Teatret.


I 2016 vendte hun sig for alvor mod ordenen og historierne, og samme år udkom den bog, som hun havde haft liggende i skrivebordsskuffen i fire år: Krokodillevogteren. I dag er Katrine Engberg forfatter på fuld tid.


Katrine Engberg har foruden serien om Jeppe Kørner og Annette Werner udgivet rejsedagbogen, Der findes syv verdenshjørner (2007) i samarbejde med sin mand Timm Vladimir og Klap i, hest!: indrømmelser fra det perfekte liv (2012) sammen med veninden og forfatterkollegaen Anne Mette Hancock.


  • Fulde navn
   Katrine Engberg
  • Født
   29.06.1975
  • Debutbog
   Krokodillevogteren
  • Kendt for
   Krokodillevogteren, Blodmåne, Glasvinge
  • Aktuelle priser




Det bliver der sagt...


24/06-2012 - 15:35
0 kommentarer
VÆRTINDEGAVEN TOP 10
1.'Klap i, hest!’ Af Katrine Engberg & Anne Mette Hancock