Foto: Ukendt

Kazuo Ishiguro

Født 8. 11. 1954


Om forfatteren

Kazuo Ishiguro er britisk forfatter og dramatiker, og han har vundet adskillige litterære priser for sit forfatterskab. I 2017 vandt han den største litteraturpris af dem alle, nemlig Nobelprisen i Litteratur. Udover Nobels litteraturpris har han været shortlistet til den prestigefyldte Man Booker Prize intet mindre end fire gange, hvilket gør ham til en af de mest hædrede forfattere i den engelsksprogede verden.


Kazuo Ishiguro er blev født i Japan i 1954, men flyttede til Storbritannien med sin familie allerede som 6-årig i 1960. Her voksede han op og modtog i 1978 sin bachelorgrad i filosofi og engelsk ved University of Kent i Canterbury i Sydengland. To år senere gennemførte han sin Masteruddannelse i Creative Writing med afhandlingen, der senere blev til hans debutroman: ”A Pale View of Hills”, der udkom i 1982.


Dele af Kazuo Ishiguro forfatterskab er oversat til dansk, hvilket blandt andet gælder: ”Kunstner i den flydende verden” (1986), ”Resten af dagen” (1989), ”Slip mig aldrig” (2005), ”Vi forældreløse” (2000) ”Den begravede kæmpe” (2015). Trods Kazuo Ishiguro japanske ophav påpeger flere anmeldere og kritikere, at han skriver, som om han var indfødt britisk. Hans skrivestil er klassisk engelsk, og han skriver sig dermed ind i den traditionelle vesteuropæiske litteraturkanon, hvis man kan tale om en sådan.

Kazuo Ishiguro skriver med en rolig og sikker stil, der afdækker det store potentiale og den dybe afgrund, der ligger under vores forståelse og følelse af at have en forbindelse til verden.


Kazuo Ishiguro bor i dag i London sammen med sin hustru og datter.


  • Fulde navn
   Kazuo Ishiguro
  • Født
   8. 11. 1954
  • Debutbog
  • Kendt for
  • Aktuelle priser
   Nobelprisen i Litteratur 2017


Varen blev lagt i din kurv