Foto: Ukendt

Ken Follett

Født 5. juni 1949


Om forfatteren

Ken Follet er en britisk bestsellerforfatter, der har skrevet historiske romaner og spændingsbøger, heriblandt Kingsbridgeserien, der tæller bestsellersucceserne ”Jordens søjler”, ”Giganternes fald” og "Den evige ild".


Ken Follet blev født i Cardiff i Wales som den ældste af fire søskende. Forældrene forbød børnene at se tv, og Ken Follet udviklede tidligt en stor passion for gode historier. Læselysten smittede dog ikke af på lysten til at gå i skole, og først som teenager begyndte Ken Follet at tage sin skolegang seriøst.


Da Ken Follet var ti år gammel, flyttede familien til London, og i 1967 blev han optaget på University College London, hvor han studerede filosofi. Året efter giftede Ken Follet sig med Mary, og i 1970 afsluttede han sin uddannelse med udmærkelser.  


I september 1970, umiddelbart efter at han havde afsluttet sin uddannelse, fik Ken Follet plads på et journalistkursus struktureret af Thompson Regional Newspapers. Efter tre måneders undervisning blev de studerende sendt ud i landet for at arbejde på de lokalaviser, der var ejet af Thompson. Ken Follet vendte tilbage til sin barndoms Cardiff og arbejdede som journalistpraktikant på South Wales Echo.


I 1973 fik Mary og Ken Follet datteren Marie-Claire, og familien vendte tilbage til London, da Ken Follet havde fået arbejde på Evening News, men han fandt dog ikke arbejdet videre interessant. Ken Follet drømte om at lave dybdeborende, undersøgende journalistik, men på det område fik Ken Follet ikke succes. Han begyndte at skrive romaner i sin fritid, og i 1974 blev hans første roman, der dog ikke blev en salgssucces, udgivet.


Ken Follet fik arbejde for et lille londonforlag, Everest Books, og fortsatte med at skrive. I 1978 udsendte han romanen, ”Eye of the Needle” (da. Nålens øje), og med ét blev Ken Follet verdensberømt. I 1979 tildelte Mystery Writers of America ham en Edgar Award for bedste roman, og i 1981 blev romanen filmatiseret af Richard Marquand med Donald Sutherland og Kate Nelligan i hovedrollerne.


Ken Follet var i løbet af 1970’erne blevet involveret i politik som aktivt medlem af partiet Labour, og herigennem mødte han i 1982 Barbara Broer. De blev venner og begyndte at arbejde sammen, og deres forhold udviklede sig til kærlighed. Sammen flyttede de til London, og i 1984 blev de gift. I 1997 blev Barbara Follet valgt til det britiske parlamentet.


  • Fulde navn
   Ken Follett
  • Født
   5. juni 1949
  • Debutbog
  • Kendt for
  • Aktuelle priser
   Edgar Award, 1979


Varen blev lagt i din kurv