Foto: Ukendt

Kirsten Ahlburg

Født august 1955


Om forfatteren

Forfatter Kirsten Ahlburg er født 1955 i Esbjerg, og er nu bosiddende i Århus. Ahlburg er uddannet lærer og psykoterapeut og har undervist voksne udlændinge i dansk og samfundsfag i 17 år, samt haft egen klinik som psykoterapeut med speciale i tegneterapi og parterapi i 15 år. Nu lever hun som fuldtids forfatter og har over 200 bogudgivelser bag sig.

Kirsten Ahlburg debuterede i 1985 med ungdomsromanen "Skal vi danse?" Siden er det blevet til en lang række bøger; billedbøger og børnebøger, quizbøger, læselet bøger til børn, unge og voksne, eventyr, ungdomsromaner, noveller og romaner for voksne, undervisningsbøger for børn i folkeskolen og voksne tosprogede, samt fagbøger om psykologiske og spirituelle emner.

Mest kendt er hun nok for sit mangeårige virke som forfatter til bøger for tosprogede voksne og læsesvage børn samt sine psykologiske fagbøger.

I 2001 blev hun landskendt, da hun udgav fagbogen "Ikke i aften, skat", og senere romanen "Stolen for døren", om kvinder og manglende sexlyst. Førstnævnte udkom året efter også i udlandet. En stor del af Kirsten Ahlburgs bøger har bredt sig ud over landets grænser og er bl.a. oversat til norsk, svensk, serbo-kroatisk og hollandsk. Alene i Sverige har hun fået udgivet 25 af sine bøger. Desuden er hun på vej ind på det kinesiske marked med sine eventyr, idet hun i 2006 vandt en landsdækkende konkurrence om at skrive landets bedste eventyr i H.C. Andersens ånd. Hovedpræmien var udgivelse af en eventyrbog for børn og voksne i Danmark og Kina. 


Se mere på www.kahlburg.dk


 


  • Fulde navn
   Kirsten Ahlburg
  • Født
   august 1955
  • Debutbog
   Skal vi danse (1985)
  • Kendt for
   Blandt børn er hun kendt som forfatter til Bo-bøgerne
  • Aktuelle priser


Varen blev lagt i din kurv