Foto: Anne Prytz Schaldemose

Knud Romer

Født 21.10.1960


Om forfatteren

Knud Romer Jørgensen er dansk forfatter, der både tog anmeldere og læsere med storm med sin debutroman "Den der blinker er bange for døden" i 2006. For romanen, der skildrer barndomslandet på Falster vandt Knud Romer flere priser, blandt andet De Gyldne Laurbær 2006 og Bogforums Debutantpris. "Den der blinker er bange for døden" er solgt i over 100.000 eksemplarer og er blevet en moderne klassisker. 


Knud Romer er opvokset i Nykøbing Falster og har studeret litteraturvidenskab på Københavns Universitet. Knud Romer arbejdede i en årrække som konceptudvikler i reklamebranchen, og han har vundet flere priser for sit arbejde, blandt andet Guldkorn og Cannes Lion Awards. 


Knus Romer Jørgensen har desuden medvirket som skuespiller i to film: "Idioterne" af Lars von Trier og "Allegro" af Christoffer Bro. 


I 2014 udgav Knud Romer sin helt egen ABC på børnebogsforlaget Carlsen, der er både sjov, lærerig og underholdende - også (eller måske især) for voksne. Knud Romers ABC er smukt illustreret af John Kørner.


"Kort over paradis" (2018) er Knus Romer Jørgensens anden roman, og skildrer, ligesom debutromanen, barndommen på Falster, men romanen giver også et indblik i en hård og overfladisk reklamebranche. 


  • Fulde navn
   Knud Romer
  • Født
   21.10.1960
  • Debutbog
   Den der blinker er bange for døden
  • Kendt for
   Den der blinker er bange for døden, Kort over paradis
  • Aktuelle priser
   De Gyldne Laurbær 2006
   Bogforums Debutantpris 2006