Foto: Sanne Berg

Lene Kaaberbøl

Født 24. 03. 1960


Om forfatteren

Lene Kaaberbøl voksede op i Malling ved Århus. Hun er uddannet cand.mag. i engelsk og dramaturgi fra Aarhus Universitet. Hun fik sine første bøger udgivet som 15-årig og har en lang række børne- og ungdomsbøger bag sig, hovedparten med udspring i det fantastiske.

Bøgerne om Skammerens børn har vundet flere priser, og de er solgt til en snes lande blandt andet Storbritannien, Frankrig og USA. I dag arbejder hun som forfatter og kreativ direktør på fuld tid. Hun har i samarbejde med ArtPeople oprettet børnebogsforlaget Phabel, og det er hendes erklærede mål at få børn til at læse flere bøger – og gøre det af lyst. I 2008 skrev hun bogen "Drengen i kufferten" sammen med Agnete Friis. Bogen er blevet udnævnt til årets spændingsroman i 2009.

Lene Kaaberbøl holder foredrag for såvel børn som voksne – naturligvis med lidt forskelligt indhold. Et foredrag med Lene Kaaberbøl er en rejse udi eventyrets verden og et kig ind i Lene Kaaberbøls fantasifulde værksted. Som foredragsholder er Lene Kaaberbøl meget levende og fortæller med stor entusiasme – en egenskab, der gør hende til en ener blandt foredragsholdere. Seneste udgivelser:  "Det levende kød" (2013) og "Fjendeblod" som er den 5. og næstsidste bog i den roste serie, "Vildheks" (2013).


 


  • Fulde navn
   Lene Kaaberbøl
  • Født
   24. 03. 1960
  • Debutbog
   Tina og hestene
  • Kendt for
   Skammerens børn
  • Aktuelle priser
   Orla-prisen 2007 og 2012.
Det bliver der sagt...


17/07-2012 - 14:11
0 kommentarer
Sirene - et romanalbum, læs historien, se billederne, hør musikken.

 Sirene - et romanalbum, læs historien, se billederne, hør musikken.

25/06-2012 - 03:46
0 kommentarer
Vildheks

 

Vildheks af Lene Kaaberbøl