Foto: Sofie Amalie Klougart

Leonora Christina Skov

Født 31. maj 1976


Om forfatteren

Leonora Christina Skov er en dansk forfatter, samfundsdebattør og litteraturkritiker. Hun romandebuterede i 2003 med "Rygsvømmeren", der høstede stor anerkendelse blandt anmelderne, men det bredere folkelige gennembrud kom først i 2007, da Leonora Christina Skov udgav "Champagnepigen". Siden har også den gotiske roman "Silhuet af en synder" (2010) og "Hvor intet bryder vinden" (2015) været med til at slå Leonora Christina Skovs navn fast som en vigtig og interessant forfatter i dansk litteratur. 


Med "Den, der lever stille" (2018) tager Leonora Christina Skov fat på sin egen historie. I bogen fortæller hun om den ensomme Christina, der vokser op i et typisk parcelhuskvarter i Helsinge med planen om at opfører sig almindeligt. På den måde kan hun måske undgå at gøre sin mor ked af det eller sin far vred - og så kan det være, at de kan elske hende.  


Leonora Christina Skov er født i Hillerød og opvokset i Helsinge. Da hun i 1995 blev student, flyttede hun til København og begyndte at studere Litteraturvidenskab ved Københavns Universitet. Leonora Christina Skovs afsluttende afhandling omhandlede Mary Shellys "Frankenstein" og den gotiske litteratur, og fascinationen af det gotiske og mystiske skinner også igennem i hendes roman fra 2010, "Silhuet af en synder". 


Leonora Christina Skov romandebuterede i 2003 og har siden udgivet en håndfuld bøger, heriblandt en børnebog og en gendigtning af "Alice i eventyrland". I 2010 modtog hun Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat for sit forfatterskab.


Ved siden af forfatterskabet arbejder Leonora Christina Skov som litteraturanmelder og -kritiker. Fra 2004 og to år frem var hun tilknyttet Politiken, hvorefter hun kom til Weekendavisen, hvor hun er fast litteraturanmelder. Derudover var Leonora Christina Skov med jævne mellemrum smagsdommer i DRs kulturprogram Smagsdommerne.


I 2008 blev Leonora Christina Skov kåret som Årets Regnbueperson af Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transseksuelle. 


 


  • Fulde navn
   Leonora Christina Skov
  • Født
   31. maj 1976
  • Debutbog
   Rygsvømmeren
  • Kendt for
  • Aktuelle priser
Events


Side om side i Arnold Busck Købmagergade

I de stemningsfulde omgivelser på Købmagergade vil der blive lagt op til samtale, diskussion og fortælling, når forfattere, debattører, interviewere og besøgende mødes SIDE OM SIDE på 1. sal. Hvert arrangement er bygget op omkring et tema eller en aktuel udgivelse, som danner rammen for en hyggelig og inspirerende aften.

Klik på banneret for at se mere. 

 

LEONORA CHRISTINA SKOV: ”DEN DER LEVER STILLE” I LYSET AF KøN OG KUNST

Tid:
ons, 02/05/2018 - 15:00 to 16:00
Sted:

Onsdag den 2. maj
kl. 15.00-16.00
Arnold Busck Boghandel
Ryesgade 3, 8000 Aarhus C
Gratis, alle er velkomne

Leonora Christine Skovs stærke roman om at vokse fra en stille og hæmmet pige i kampen for sine forældres kærlighed til at bryde op for at leve med fuld volumen på det personlige potentiale, viser mange vigtige aspekter af vores identitetsdannelse og nære relationer.
Denne eftermiddag bringer Leonora i spil, om normerne ”kønner” os til et kønsløst liv? Hvad er omkostningerne ved at gøre oprør, og hvor ligger det personlige ansvar? Kan god kunst - som Leonoras roman - bidrage til et ”kønnere” liv?

Romanen tager start, da Leonoras mor dør, og hun beslutter at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv... Om ensomme Christina, der vokser op i et pænt parcelhuskvarter med strategien: Hvis bare hun opfører sig almindeligt, får topkarakterer og ikke gør sin forældre kede af det, kan det være, at de kan elske hende. Og om den unge litteraturstuderende, der gør oprør og flytter til København for at genskabe sig selv som forfatteren Leonora. Men ikke mindst: til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvinde.
Efter Leonoras oplæg er der mulighed for dialog og signering.Varen blev lagt i din kurv