Foto: Unknown

Line Knutzon

Født 1965


Om forfatteren

Line Knutzon er en prisbelønnet dansk dramatiker som bl.a. har medvirket i filmen Mord i mørket (1986) og tv-serierne Kirsebærhaven 89 (1990) og Hvor svært kan det være (2001). Hun har også skrevet Først bli'r man jo født (1994), Snart kommer tiden (1999) og Guitaristerne 2006).

Om det at skrive siger Line Knutzon:

".. Da jeg var 14 gav min far mig en skrivemaskine fra 1940’erne. En af de der helt tunge, gong-gong, hvor man virkelig skal hamre. Så begyndte jeg at skrive. Nogle mærkelige historier. " Siden da blev det jo både til bøger og manuskripter til serier mm.

Sammen med skuespilleren Peter Frödin har hun udgivet børnebøgerne om Lille Allan. Den første i serien udkom i 2012 med titlen "Lille Allan - Den menneskelige antenne" og i 2013 udkom bogen " Lille Allan og dobbeltgængerskolen". Ekstra Bladets anmelder skrev:

".. Når man tager Line Knutzons skarpe pen og Peter Frödins krøllede hjerne, så kan det næsten ikke gå galt. Deres debut som børnebogsforfattere er mere end vellykket … det er guddommeligt."

Line Knutzon regnes for en af de mest centrale danske dramatikere fordi hun er fuld af poetiske indfald og samtidig på bedste humoristiske måde kan fremkalde det tåkrummende på en genkendelig måde.


  • Fulde navn
   Line Knutzon
  • Født
   1965
  • Debutbog
  • Kendt for
   sine herlige radiospil om Måvens og Peder og børnebøgerne om Lille Allan
  • Aktuelle priser
   Niels-Prisen, 1999.
   Reumert prisen Årets dramatiker, 1999.
   Danske dramatikeres hæderspris, 2000.
   Holberg-medaljen, 2006.Varen blev lagt i din kurv