Foto: Peter Nørby

Maren UthaugOm forfatteren

Maren Uthaug er halv samisk, halv norsk og voksede op i Sønderjylland siden hun var 11 år. Hun er mor til tre børn. Maren Uthaug er kendt af mange som kvinden bag den morsomme, ironiske og sarkastiske tegneseriestribe "Ting, jeg gjorde". Maren Uthaug vandt Politikens tegneseriekonkurrence 2013 med netop striben "Ting, jeg gjorde", og serien kører nu fast, seks dage om ugen i dagbladet Politiken.


Maren Uthaug er desuden blogger og forfatter. Hun står bag den populære blog MarensBlog.dk, hvor hun dagligt beskriver livet med 3 børn, mand og masser af hverdag. Det gør hun både med ord, billeder og streger. Og det var netop de streger, der udkom som e-bog i 2013 med titlen "Ellers går det godt".


"Ellers går det godt" kom til verden, fordi det var oplagt at følge blog-succesen op, men også fordi Forlaget Gad ringede til Maren Uthaug og bad hende om at lave den. Men den udkom ikke på Gads Forlag alligevel, fordi de mente, at den ville blive svær at sælge. Så prøvede Maren Uthaug at få den udgivet på Gyldendal og Rosinante, desværre med samme respons. "Ellers går det godt" blev derfor udgivet af Maren selv.


Samme år debuterede hun som romanforfatter med "Og sådan blev det" (2013), der er en skarp og grum historie om familiehemmeligheder, ensomhed, venskab, kærlighed og opvækst. Hovedpersonen er pigen Risten, der vokser op i Nordnorge, som barn af norske Knut og samiske Rihtta. Familien splittes, da faderen bliver forelsket i en dansk kvinde og slæber Risten med til Sønderjylland. Livet i Danmark er ensomt, og moderen har hun ingen kontakt til, før hun bliver voksen, hvor familiehemmelighederne vælter frem.


I 2017 udkom den anmelrderoste "Hvor der er fugle", der er en slægtsroman om kærlighed, indavl og bedrag. Maren Uthaug vandt DR Romanprisen for "Hvor der er fugle". 


 


 


  • Fulde navn
   Maren Uthaug
  • Født
  • Debutbog
   Frost (2013)
  • Kendt for
   Hvor der er fugle, Ting jeg gjorde
  • Aktuelle priser
   DR Romanprisen for Hvor der er fugle