Foto: Jean Malek

Margaret Atwood

Født 18.11.1939


Om forfatteren

Margaret Atwood er verdensberømt canadisk forfatter, digter og litteraturkritiker. Margaret Atwood er især kendt for sine debatskabende romaner, der ofte kaster lys over aktuelle samfundsdiskussioner- og problemstillinger. Hendes forfatterskab er blevet belønnet med en række litterære priser, og hendes værker udkommer i mere end 25 forskellige lande. I 2000 vandt hun blandt anden den prestigefyldte litteraturpris The Man Booker Prize for romanen Den blinde morder (The Blind Assassin). 


Margaret Atwood udgav i 1985 den kontroversielle fremtidsdystopi Tjenerindens fortælling (The Handmaid's Tale), der er en grusom beretning fra et fremtids USA, der er blevet til diktaturet Gilead. Efter at forurening har gjort befolkningen steril, er de få fødedygtige kvinder, der er tilbage, blevet placeret hos samfundets magtelite. Her skal de skal sørge for, at slægten videreføres – hvis tjenerinderne nægter, straffes de med døden.


The Handmaid's Tale er blevet til en ligeså kontroversiel serie på HBO af samme navn: The Handmaid's Tale. Bogen er således mere aktuel end nogensinde, og den stiller skarpt på blandt andet kvindeundertrykkelse og magtmisbrug. 


Margaret Atwood udkommer i 2019 med efterfølgeren til Tjenerindens fortælling: Gileads døtre (The Testaments). Margaret Atwood siger selv om bogen: "Kære læsere. Alt, hvad I nogen sinde har spurgt mig om Gilead og dets opbygning, er brugt som inspiration til denne bog. Eller næsten alt. Resten er inspireret af den verden, vi lever i."


  • Fulde navn
   Margaret Atwood
  • Født
   18.11.1939
  • Debutbog
   Den spiselige kvinde (The edible woman)
  • Kendt for
   Tjenerindens fortælling (The Handmaid's Tale)
  • Aktuelle priser


Varen blev lagt i din kurv