Foto: Ukendt

Merete Pryds Helle

Født 1965


Om forfatteren

Merete Pryds Helle er en meget anerkendt og alsidig dansk forfatter. Hun har skrevet bøger i mange forskellige genrer, både romaner, noveller, børnebøger, digte, krimier og essays. Merete Pryds Helle har studeret på Forfatterskolen og har en bachelor i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet med specialisering i litteratur fra renæssancen og middelalderen. Hendes forfatterskab er i høj grad præget af hendes rejselyst og kærlighed til især de lunere himmelstrøg i Italien, Afrika, Spanien og Argentina. Mødet med andre kulturer og tænkemåder kan mærkes i hendes værker. Merete Pryds Helle har boet i Italien i en årrække og begyndte efter sin hjemkomst til Danmark at undervise på Forfatterskolen.  


Merete Pryds Helle debuterede i 1990 med novellesamlingen "Imod en anden ro", som hun skrev mens hun gik på Forfatterskolen. Hun fik sit gennembrud som forfatter i 2000 med romanen "Fiske i livets flod".


Merete Pryds Helle modtog De Gyldne Laurbær 2016 for sin roman "Folkets Skønhed", der er historien om hendes egen familie på Langeland. I 2018 udkommer den selvstændige forlængelse, "Vi kunne alt", hvor vi igen møder nogle af de kendte figurer fra "Folkets skønhed".


  • Fulde navn
   Merete Pryds Helle
  • Født
   1965
  • Debutbog
   Imod en anden ro
  • Kendt for
   Fiske i livets flod, Folkets skønhed
  • Aktuelle priser
   De Gyldne Laurbær 2016


Varen blev lagt i din kurv