Foto: Miriam Berkley

Michael Connelly

Født 21.7 - 1956


Om forfatteren

Michael Connelly er en amerikansk krimiforfatter, der er født i Philadelphia, USA. Connelly flyttede til Florida med familien, da han var 12 år. Conelly kom på University of Florida og det var på det tidspunkt, at han fik færten af forfatteren Raymond Chandlers bøger. Han fordybede sig i Chandlers litteratur og besluttede sig for selv at blive forfatter. Imens han ventede på inspirationen, studerede Connelly creative writing og journalistik. Efter studietiden arbejdede han på en avis i Daytona Beach og Ford Lauerdale i Florida, med tryk på krimi-afdelingen.

I 1986 interviewede han de overlevende fra en flyulykke, og i samarbejde med en kollega, skrev han en artikel om ulykken, hvilket shortlistede ham til Pulitzer prisen. Siden hen avancerede han indenfor journalistikken og blev krim-journalist på avisen Los angeles Times.

Efter tre års arbejde på kriminal-journalistik i L.A., påbegyndte Michael Connelly sin første roman, med Harry Bosch som hovedperson, den fik titlen: "The Black Echo", og var delvist baseret på en sand kriminalsag fra Los Angeles. Bogen udkom i 1992 og vandt prisen, Edgar Award, for bedste debutroman. Siden fulgte bøgerne, "The Black Ice"(1993), The Concrete Blonde"(1994) og "The Last Coyote"(1995). I Danmark udkom "Sort Ekko" i 1997 og blev kåret som årets bedste debutantkrimi. Michael Connelly har udgivet 25 romaner hvoraf de 18 er oversat til dansk. 


  • Fulde navn
   Michael Connelly
  • Født
   21.7 - 1956
  • Debutbog
   The Black Echo (1992)
  • Kendt for
  • Aktuelle priser


Varen blev lagt i din kurv