Foto: Ukendt

Michael Katz Krefeld

Født 1966


Om forfatteren

Michael Katz Krefeld er en dansk krimiforfatter, der bl.a. har skrevet Før stormen, som indbragte ham Den Danske Krimiakademis debutantpris, og krimiserien om efterforskren Ravn. Han er født i Nordsjælland og opvokset på den københavnske vestegn.


Michael Katz Krefeld har skrevet manuskripter til og instrueret en række novellefilm, hvoraf flere har deltaget på internationale filmfestivaler. Han har skrevet manuskripter til afsnit af DR-tv-serien "Nikolaj og Julie" og "Hotellet", TV2, samt fungeret som dramatisk konsulent på en række danske spille- og reklamefilm. I 2007 romandebuterede Michael Katz Krefeld med Før Stormen. I 2009 kom efterfølgeren, Pans hemmelighed og i 2012, Protokollen. Romanerne er solgt til udgivelse i Island, Norge, Sverige og Tyskland.


I 2013 modtog Michael Katz Krefeld Harald Mogensen Prisen 2012 for thrilleren Sort sne falder. Sort sne falder blev ligeledes kåret til Årets Krimi af Det Danske Krimiakademi og blev indstillet til den skandinaviske krimipris, Glasnøglen.


I 2013 udkom Afsporet, der er første bog i serien om privatopdageren Thomas "Ravn" Ravnsholdt, der bor på sin motorbåd i Christianshavns kanal sammen med sin engelske bulldog Møffe. Serien tæller desuden Savnet (2014), Sekten (2015), Dybet (2016) og Pagten (2017)


Michael Katz Krefeld har desuden skrevet den selvstændige krimi Mørket kalder (2018), der handler om hævn og selvtægt. 


Michael Katz Krefeld er desuden blevet sammenlignet med den franske succesforfatter, Jean-Christophe Grangé.

 


  • Fulde navn
   Michael Katz Krefeld
  • Født
   1966
  • Debutbog
   Før stormen
  • Kendt for
   Ravn-serien
  • Aktuelle priser
   Harald Mogensen Prisen 2012 for Sort sne falder.