Foto: Unknown

Michael Mosley

Født 1957


Om forfatteren

Michael J. Mosley er en britisk journalist, læge og producer og tv-vært. Han er født i Calcutta, Indien. Mosley studerede filosofi, politik og økonomi på New College i Oxford og arbejdede derefter i to år som bankmand i London. Han besluttede sig for læse til læge med henblik på at blive psykiater. Det var nu ingen drøm, at være psykiater. Mosley gik derfor i en helt anden retning; nemlig i retning af BBC. Han producerede en masse videnskabelige programmer, herunder The Human Face og Inventions That Changed the World.

Han stod for Blood and Guts, Medical Mavericks og The Story of Science for tv, og var midtpunkt i en tv-dokumentar, 10 Things You Need to Know about Losing Weight. Han stod også for The Making of Modern Medicine for Radio 4 og Make Me. I april-juni 2010 producerede- og præsenterede han  tv-serien The Story of Science: Power, Proof og Passion der var udsendt af BBC Two.

I 2011 lavede han serien The Brain: A Secret History,  der omhandlede psykologiens og neurovidenskabens historie.

I 2012 gav dokumentarfilmen "The Truth About motion" ham visse overvejelser om hvordan forskellige motionsmønstre kan give sundhedsmæssige fordele.
Samme år blev Mosley diæt 5:2 en relitet, han fortæller lidt om tankerne bag:

".. Jeg havde ambitioner om at at finde en måde at leve længere, forblive yngre og samtidig tabe mig. Jeg ønskede også at spise normalt og foretage så få ændringer i min livsstil som muligt. Efter at have talt med flere videnskabelige eksperter, har jeg brugt en del tid på at udfordre traditionelle synspunkter om, hvordan og hvornår vi bør spise.

Selv om de fleste af de store religioner ( Islam ) er fortalere for faste har jeg altid været skeptisk og fulgt rådgivningen; "aldrig springe et måltid over". Min forskning har nu ført mig videre i min tænkning og det jeg er fortaler for, kaldes intermitterende faste og det handler om, at reducere dit fødeindtag, altså faste i to dage, hvor du kun får 500-600 g kalorier om dagen. Resten af ugen kan du spise som du plejer."

5:2 Kuren af Michael Mosley og Mimi Spencer udkom i sin danske bogform, 2013.

Kuren blev et hit
igennem BBC-journalisten Michael J. Mosleys dokumentar ”Eat, Fast and Live Longer” (Spis, fast og lev længere) fra sidste år. Her eksperimenterede journalisten med at ”faste” ved at indtage ganske få kalorier på to af ugens dage (500 kalorier for kvinder, 600 kalorier for mænd), mens han spiste normalt resten af ugens fem dage.

 


  • Fulde navn
   Michael Mosley
  • Født
   1957
  • Debutbog
  • Kendt for
  • Aktuelle priser
Det bliver der sagt...


25/07-2013 - 07:38
0 kommentarer
Nogen der har lyst til 5:2 Diæten?

Glem alt om LFHC og Dukan-kur. Det er overhovedet ikke sådan man får en flot figur!

Varen blev lagt i din kurv