Foto: Ukendt

Nigella Lawson

Født 06. 01. 1960


Om forfatteren

Den engelske tv-kok og kogebogsforfatter Nigella Lawson er kendt verden over. Hun er datter af Nigel Lawson der var finansminister i Margaret Thatchers regering fra 1983 til 1989, og som ung måtte hun lægge øre til mange brokkerier fra venner og bekendte, og det gav hende et anstrengt forhold til faren.


Hun er uddannet fra Lady Margaret Hall ved universitetet i Oxford hvor hun studerede sprog. Nigella Lawson fik efter endt uddannelse job som bog- og madanmelder og blev senere redaktørassistent ved The Sunday Times i 1986.


Nogen egentlig uddannelse som kok har Nigella Lawson ikke, men hendes mor gik til madlavningen med stor entusiasme, og Nigella Lawson var med i køkkenet fra hun var ganske lille. Til et middagsselskab oplevede hun hvordan værtinden brød sammen pga. en forfejlet dessert, og Nigella Lawson besluttede sig derfor til at skrive en kogebog der skulle gøre det let for alle at give deres gæster en udsøgt madoplevelse. Bogen, ”How to Eat”, blev en kæmpe succes og på kort tid var den solgt i mere end 300.000 eksemplarer.


Efter at have udgivet ”How to be a Domestic Goddess” i 2000 modtog Nigella Lawson prisen som årets bedste forfatter da British Book Award blev uddelt, og bøgernes succes, de to første og de følgende, har resulteret i at Nigella Lawson til dato har solgt mere end tre millioner bøger på verdensplan.


I 1999 var der premiere på Nigella Lawsons eget tv-show, ”Nigella Bites”, som blev vist på Channel 4. Programmet var meget populært og indbragte hende The Guild of Food Writers Award, en pris som uddeles af foreningen for madskribenter og –tv-medarbejdere. Herefter var hun en kort overgang, og med mindre succes, engageret hos ITV inden hun i 2006 skrev kontrakt med BBC2 og filmede programmet ”Nigella Express”. Nigella Lawson er kendt for sin flirtende stil, og skulle man have læst den norske forfatter Erlend Loes bog ”Dage i Mixing Part”, så vil man også vide at hovedpersonen Bror Telemann har våde drømme om hende.


Nigella Lawson har været gift to gange, første gang med journalisten John Diamond som hun fik to børn med. I 2001 døde han af kræft, og hun giftede sig i 2003 med kunstsamleren Charles Saatchi, den ene part i det verdenskendte reklamebureau Saatchi & Saatchi, og ejeren af Saatchi Gallery i London.


Besøg Nigella Lawsons hjemmeside.


  • Fulde navn
   Nigella Lawson
  • Født
   06. 01. 1960
  • Debutbog
  • Kendt for
   Sine kogebøger
  • Aktuelle priser
Det bliver der sagt...


19/07-2012 - 17:26
0 kommentarer
Min Top 10 inden for kogebøger lige nu!
1. A piece of cake – Leila Lindholm
Varen blev lagt i din kurv