Foto: Unknown

Ole Tornbjerg

Født 1967


Om forfatteren

Ole Tornbjerg blev student i 1986. I årene der fulgte (1986-1988) arbejdede eller rejste han verden rundt. Det blev til flere studier i 88-89 (RUC) og fagene var Kommunikation og IU. Tornbjerg elsker gode historier og det var medvirkende til, at han afbrød sine studier på RUC for at skrive en bog. Bogen blev da også skrevet færdig men aldrig udgivet. For en tid lagde Tornbjerg forfatterdrømmene på hylden og koncentrerede sig i stedet om dokumentargenren.Omkring 1993 arbejdede Tornbjerg indenfor Tv- og filmbranchen som journalist, instruktør, producer og producent.

Siden årtusindeskiftet har Tornbjerg produceret en del tv-serier inden for dokumentargenren, fx "Velkommen til Borgen", "Isabella blev voksen" og "Mig & Naser" med flere. Tornbjerg udtaler sig om, at de historier, der fascinerer ham, er stærke menneskelige historier fra virkeligheden.

Trangen til at skrive forsvandt dog aldrig helt, og i 2005 talte han med sin kone, Jeanette, om det. Nu var det så heldigt, at Jeanette havde det på samme måde, som Ole Tornbjerg. De besluttede sig for, at arbejde sammen om en krimi. Sammen udviklede de profileringseksperten Katrine Wraa og gennem grundig research i drabsafdelingen i København, fik de "Skrig under vand" på plads.

I 2010 blev ægteparret vinder af Politikens krimikonkurrence og Tornbjerg & Øbro debuterede som forfatter. "Djævlens ansigt" er anden bog i serien om psykolog og profileringsekspert Katrine Wraa.

September 2013 udkommer tredje bog i serien, "Evas sidste nat", hvor ondskaben er tættere på end man tror.


  • Fulde navn
   Ole Tornbjerg
  • Født
   1967
  • Debutbog
  • Kendt for
  • Aktuelle priser


Varen blev lagt i din kurv