Foto: Anders Debel Hansen

Peer Kaae

Født 1966


Om forfatteren

Peer Kaae er født 1966 og er en yderst aktiv journalist. Han har arbejdet med dokumentarprogrammer på DR, musikudsendelser på P3, underholdningsjournalistik på SE og HØR og så han har også været sportsjournalist på Eurosport.

I 2009 forfattede han bogen "I Sandhedens Tjeneste - afsløringen af mit liv på SE og HØR". Bogen er et opgør med forhenværende SE og HØR-chef Henrik Qvortrup. Casper Christensen arbejder på at filmatisere bogen.

Anderledes og mindre hedt, men ikke mindre interessant gik det for sig da Peer Kaae udgav biografien om Tommy Seebach i 2010. " Tommy - En Biografi" blev kaldt en sober biografi om Grand Prix-kongen. Peer Kaae bruger både citater fra interviews og gengiver også nye samtaler med en lang række af Seebachs familiemedlemmer, venner og samarbejdspartnere.

I 2010 udgav Peer Kaae "Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej". Da han skrev den havde han som en af de første fået adgang til Landsarkivets samling af hemmeligstemplet materiale fra sagen. Kaae bygger sin historie på tekniske spor, vidneforklaringer og politirapporter, som ellers ikke har været tilgængelige.

Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej er en efterforskningsrejse gennem Danmarkshistoriens mest uhyggelige drabssag. Den blev rost til skyerne og lå på bestsellerlisterne.

I 2012 udkom "Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej - sagen genoptaget". I denne bog vender forfatteren tilbage til den makabre mordsag, fordi der kom nye og hidtil ukendte oplysninger om tre mænd, hvoraf den ene måske gik fri for mord.

I samarbejde med Per Kuskner udgav Peer Kaae biografien "Axel Strøbye - en tragisk komedie", som fik gode anmeldelser med på vejen. Peer Kaae udtaler:

".. Både jeg og min medforfatter har altid været store fans af Axel Strøbye, og det var drivkraften, da vi besluttede os til sammen at skrive bogen."

Biografien om Axel Strøbye rummer mange sjove anekdoter, som Peer Kaae og Per Kuskner har opsamlet fra Strøbyes familie og store omgangskreds.


  • Fulde navn
   Peer Kaae
  • Født
   1966
  • Debutbog
   I sandhedens tjeneste - afsløringen af mit liv på Se og Hør (2006)
  • Kendt for
   Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej (2010/12 og Axel Strøbye - en tragisk komedie (2012)
  • Aktuelle priser


Varen blev lagt i din kurv