Foto: børnelitteratur.dk

Peter Gotthardt

Født 1946


Om forfatteren

Peter Gotthardt er opvokset i Vanløse i København og var en flittig gæst på Vanløse Bibliotek, da han var dreng. Han var en rigtig læsehest, faktisk; eventyr, romaner og faglitteratur, alt hvad der kunne læses havde interesse:

" .. Det har betydet meget for mine egne bøger, at jeg har en rimelig god baggrundsviden om forskellige emner. Mit læsestof skaffede jeg mig ved at gå på mine ben fra Vanløse til Valby bibliotek, hvor der i 50′erne var indrettet noget ret enestående: en hel afdeling af biblioteket kun med børnebøger. Turen tog en time hver vej, men det gjorde ikke noget, for så kunne jeg gå og tænke på alt muligt undervejs. Jeg bruger stadig at gå en tur i fred og ro, når jeg skal gennemtænke handlingen i en roman eller udformningen af et vers. Det er min erfaring at rytmen i kroppen er med til at skabe en god rytme i handlingen."

Peter Gotthardt har altid været optaget af sprog og ord. Derfor blev han nysproglig student. Efter studentereksamen (1965) uddannede Gotthardt sig til folkebibliotekar, og fra 1971-2006 arbejdede på et børnebibliotek.

Som børnebibliotekar lavede han mange arrangementer for børnene. Han fortalte fx historier for dem, og han bemærkede, at de irske eventyr om Finn og hans mænd gik rent ind hos børnene.

I 1984 fik Peter Gotthardt udgivet et udvalg af disse eventyr. Bogen "Finn og hans mænd og den røde heks" var en realitet.

I 2006 holdt han inde med sit arbejde som bibliotekar; nu skulle der nemlig skrives:

".. Jeg skriver bøger, fordi jeg synes det er spændende at få en idé og realisere den, så det bliver til et færdigt produkt, andre kan bruge. Jeg er altid på udkig efter nye idéer, og når jeg falder over en, skynder jeg mig at skrive den ned og gemme den til senere brug. Mine skuffer er godt proppet efterhånden, så jeg har tænkt mig at blive ved med at skrive, så længe der er nogen der har lyst til at lytte."

 


  • Fulde navn
   Peter Gotthardt
  • Født
   1946
  • Debutbog
  • Kendt for
  • Aktuelle priser
   2002 Carlsens Fortællefantorden for Mesterbogen på afveje.
   2004 Carlsens Fortællefantorden for De døde kommer om natten.
   2005 Bogslugernes Pris for Heksefuglen. Uddelt af Vestbibliotekerne og skolerne i Ringkøbing.