Foto: Billedet er udlånt af People's Press

Rolf Sørensen

Født 20. 04. 1965


Om forfatteren

Når TV2 en gang i mellem viser cykelløb, så er der stor sandsynlighed for at en af de stemmer som skal føre seerne gennem dagens strabadser tilhører ekscykelrytteren Rolf Sørensen. 


Rolf Sørensen er stadig, sommeren anno 2012, Danmarks mest vindende cykelrytter. Blandt meritterne er en etapesejr i Giro d'Italia og to i verdens hårdeste cykelløb, Tour de France; et cykelløb hvor han også har båret den gule føretrøje. Derudover er Rolf Sørensen kørt først over stregen i klassikerne Liege-Bastogne-Liege og Flandern Rundt. Fra OL i Atlanta i 1996 har han en sølvmedalje. 


Afslutningen på cykelkarrieren har ikke betydet et farvel til sport: Rolf Sørensen cykler stadigvæk meget, og i 2011 gennemførte han en Ironman, triatlonsportens kongedistance, i København. I dag arbejder Rolf Sørensen bl.a. med talentudvikling af unge danske cykelryttere.  


Siden 2006 har han kommenteret cykelløb for TV2, og siden 2009 har han kommenteret sammen med Jørgen Leth. Deres bekendtskab, der strækker sig tilbage til Rolf Sørensens dage på landevejene, har resulteret i samtalebogen "Netop gentagelsen er det smukke". Rolf Sørensen er derudover medforfatter til en række bøger om cykling og sport. 


  • Fulde navn
   Rolf Sørensen
  • Født
   20. 04. 1965
  • Debutbog
  • Kendt for
   Sin cykelkarriere
  • Aktuelle priser


Varen blev lagt i din kurv