Foto: Politkens Forlag

Sara Omar

Født 1986


Om forfatteren

Sara Omar er dansk-kurdisk forfatter, der debuterede med den stærke og vedkommende Dødevaskeren i 2017. Sara Omar har boet i Danmark siden 2001, og hun er født og opvokset i Kurdistan, men måtte flygte fra landet i slutningen af 1990’erne på grund af krig.


Sara Omar er kandidatstuderende i statskundskab, sidder i Expert Advisory-panel for Arts & Globalization og er bestyrelsesmedlem ved nogle af Danmarks kvindeorganisationer og -foreninger. Hun har tidligere bidraget med digte til henholdsvis Ord på flugt udgivet af Dansk PEN i 2016 og det svenske KRITIKER i 2014.


Sara Omar har modtaget flere priser for sin debutroman, blandt andet forbi hun i romanen stiller skarpt på kvinders position og ligestilling. 


  • Fulde navn
   Sara Omar
  • Født
   1986
  • Debutbog
   Dødevaskeren
  • Kendt for
   Dødevaskeren
  • Aktuelle priser
Events


Side om side i Arnold Busck Købmagergade

I de stemningsfulde omgivelser på Købmagergade vil der blive lagt op til samtale, diskussion og fortælling, når forfattere, debattører, interviewere og besøgende mødes SIDE OM SIDE på 1. sal. Hvert arrangement er bygget op omkring et tema eller en aktuel udgivelse, som danner rammen for en hyggelig og inspirerende aften.

Klik på banneret for at se mere. 

 

SARA OMAR OM AT KæMPE MED ORD OG PEN

Tid:
tor, 21/06/2018 - 18:00 to 19:30
Sted:

Torsdag den 21. juni,
kl. 18.00-19.30
Arnold Busck Boghandel
Ryesgade 3, 8000 Aarhus C
Gratis, men tilmelding aarhus@busck.dk eller telefon 60370490

Sara Omar debuterede december 2017 med Dødevaskeren, der skabte stor debat om og fokus på ekstremt udsat pige- og kvindeliv i Mellemøsten og Europa, når ord og fysisk magt misbruges i islamismens navn til at undertrykke kvinder i et forældet og dysfunktionelt kulturmønster.
Sara Omar kæmper tilbage med ord i sin vigtige roman Dødevaskeren om den nyfødte pige Frmesk. Fremsk er ikke ønsket af sin far på grund af sit køn. Hun er tilmed mærket for livet med en lille kridhvid hårtot på sin barneskaldede isse. Er det et tegn fra Allah? Er hun velsignet eller forbandet?
Frmesks farmor insisterer på, at hun bliver omskåret med det samme, men Frmesks mor frygter, at hun er for svag til at kunne overleve indgrebet. Endnu mere frygter hun sin mand og truslen om, at han vil skaffe den lille af vejen. Da hans voldelige adfærd intensiveres, er hendes eneste udvej at sætte barnet i pleje hos sine egne forældre.

 Varen blev lagt i din kurv