Foto: Finn Frandsen

Sørine Gotfredsen

Født 7.7 - 1967


Om forfatteren

Sørine Gotfredsen er en af vore mest fremtrædende samfundsdebattørere i Danmark. Gotfredsen er uddannet journalist (Kristeligt Dagblad, Ekstra Bladet, Aktuelt) Cand.theol.(2004) og inden for medievidenskab. Desuden er hun ofte deltager i panelet på DR2s kulturmagasin "Smagsdommerne".

Gotfredsen er opvokset i Midtjylland, hvor hun havde en sorgløs barndom præget af heste, sport og store drømme. Barndommen rummede en del alenetid, men Gotfredsen kedede sig aldrig. Det var også i barndommen, at kimen til at skrive blev lagt. Gotfredsen har aldrig følt sig, som "en del af flokken". Det er netop en af hendes mange livsværdier, at stå ved sig selv.

Af bøger der har betydet mest for Gotfredsen selv kan nævnes "The Long Journey" af E.M. Forster og "Sygdommen Døden" af Søren Kierkegaard, og Bibelen - især Det Nye Testamente.

I 2005 udgav Gotfredsen bogen "Regine". Romanen der omhandler den Regine, som var Søren Aabye Kierkegaards daværende forlovede, veksler mellem fortællerens episke beretning om Regine og Regines dagbogsoptegnelser.

I 2013 var Gotfredsen en af de mange forfattere, som hyldede nationalfilosoffen Søren Kierkegaard ved at udgive en bog, hvor SAK spiller en betydelig rolle. "At leve med Kierkegaard", hedder bogen, og den blev taget vel imod i adskillige dagblade. "At leve med Kierkegaard" blev kaldt både klog og bevægende (S. Kassebeer, Berlingske). Her fortæller Gotfredsen om et forlist kærlighedsforhold til en mand, og hvordan Søren Kierkegaard hjalp hende videre. ".. Det er en alvorlig bog. Af og til ironisk, men aldrig humoristisk og aldrig kritisk i forhold til Kierkegaard. Alvoren kan tynge, men man kan næppe gøre sig morsom, når det er livet selv, det handler om. Og det gør denne bog," skrev Kjeld Holm i Politiken.

"Den Åndløse dansker"(2011) skabte voldsom debat i medierne. Måske var det også lige sin sag, at se sit navn på en liste med overskriften "De bidrager til åndløsheden". Tredive navne stod på listen. Det var både politikere, biskopper, forfattere og nyhedsværter, som fik en gang lak. I bogen er der også et længere kapitel om "Den egoistiske børnefamilie". Selv siger Gotfredsen:

".. Det er risikoen, når man satser lidt og siger tingene ligeud. Da vil man ofte blive beskyldt for at være moraliserende. Som en, der stiller sig frem og siger, at man er bedre end andre. Sådan er spillets regler. "

Siden 2009 har Sørine Gotfredsen været sognepræst ved Jesuskirken i Valby.

 


  • Fulde navn
   Sørine Gotfredsen
  • Født
   7.7 - 1967
  • Debutbog
   En pagt for livet (2000)
  • Kendt for
   Den åndløse dansker (2011)
  • Aktuelle priser
Det bliver der sagt...


05/05-2013 - 11:46
0 kommentarer
Både Pamfilia, Lene, Stig og Knallhatt gør det ..

.. altså skriver om Søren Kierkegaard, eller kan på en eller anden måde ikke lade være med at berøre fænomenet.

16/04-2013 - 17:59
0 kommentarer
Kierkegaard for better or for worse, tilgængelig eller forbandet?

Der sker noget for tiden. Det sker for dem der er døde i biologisk forstand, men som helt klart er spræl-levende i ordenes verden.

Varen blev lagt i din kurv