Foto: Lars Tangius

Sofie Sarenbrant

Født 1978


Om forfatteren

Sofie Sarenbrant er en svensk forfatter, journalist og fotograf. Hun bor i Bromma i Sverige med sin mand og deres to børn. Sarenbrant har fulgt journalistprogrammet på Mitthögskolan i Sundsvall.

Da Sofie Sarenbrant var gravid med første barn, besøgte hun Brantevik (Sverige), hvor hendes forældre havde købt sommerhus. Der spenderede hun meget tid i de idylliske omgivelser. Hun tænkte en del på det store ansvar hun havde påtaget sig ved at være gravid, og hun var en smule bekymret, for hvad nu hvis noget gik galt? Sarenbrant kunne som regel godt berolige sig selv, men hun var i 36. uge og denne gang hjalp ingen kære mor. Egentlig var det først, da hun ventede sit barn nummer to, at Sarenbrant begyndte at skrive, men man kan sige, at kimen blev lagt, dengang, i Brantevik.

Der gik en del år inden et forlag tog bogen til sig. Sarenbrant omskrev også krimien ca. hundrede gange:

".. At skrive tager tid. Men det er meget forskelligt hvor meget tid. Min anden bog ("I stedet for dig") tog et par måneder at skrive. Til gengæld tog selve redigeringsfasen lige så lang tid."

Sofie Sarenbrant har, ifølge hende selv, en meget livlig fantasi, som ofte skræmmer livet af hende. Dette "skræmme-gen" bruger hun netop i sine bøger. På den måde kommer der balance i tingene. Sarenbrant har også haft en svær begivenhed inde på livet; et ungt menneske, der stod hende nær blev myrdet. Hun brugte utallige timer på at at tænke over hvordan pigens familie kom igennem dette tragiske forløb. Sofie Saarenbrant plukker indtryk fra forskellige steder, og det er netop antydningens kunst hun mestrer i sine bøger.

Sofie Sarenbrant debuterede med krimien "Uge 36". Den er udkomet på dansk i 2012 og solgt til Tjekkiet, Tyskland, Holland, Italien, Polen, Danmark og Rusland. Samme år udkom den selvstændige fortsættelse "I stedet for dig" på dansk. I 2013 udkom "Hvil i fred", som er første bind i en planlagt krimiserie.


  • Fulde navn
   Sofie Sarenbrant
  • Født
   1978
  • Debutbog
   Uge 36 (2012)
  • Kendt for
   Uge 36
  • Aktuelle priser
Det bliver der sagt...


23/07-2012 - 12:26
0 kommentarer
"Uge 36" - Svensk spændingskrimi

 

Svensk spændingskrimi

"Uge 36" af Sofie Sarenbrant

Oversat af Julie Top-Nørgaard

Peoples press, 305 sider

 

Varen blev lagt i din kurv