Foto: Unknown

Stig Matthiesen

Født 1963


Om forfatteren

Stig Bo Matthiesen (f. 1963) er reportage journalist og forfatter. Han har blandt andet skrevet bogen "Fodboldnomade" (2010) om fodboldspilleren Christian Poulsen, som han har fulgt igennem fire år, og set skifte  den ene defensive midtbane i den absolutte verdenselite ud med den anden.

Desuden har Stig Matthiesen skrevet bogen "Glæden består ikke i at eje - men i at skabe" (2011) som handler om arkitekten Jørn Utzon, der voksede op i Aalborg, rejste verden rundt, og sluttede karrieren med at bygge Utzon Center, hvormed ringen blev sluttet i Aalborg. Matthiesen har gennemført alle interviews med Utzon familien som beredvilligt har stillet op til samtalerne og udlånt private billeder fra familiealbummet.

Bogen findes også i en engelsksproget udgave, med titlen "The joy is not in owning - but in creating".

Stig Bo Matthiesen har været  tilknyttet Jyllands-Posten,  Information, Nordjyske Medier og de senere år arbejdet freelance for Weekend avisen, Euroman og diverse magasiner.

Sideløbende har han været involveret i ’See The World’, et kultur-, historie-, undervisnings- og rejseprojekt for unge til destinationer  som Mellemøsten, Nepal, Indien, Peru og  Grønland.

Han har gennem en årrække arbejdet med undersøgende journalistik og kulturstof.  Stig underviser desuden i journalistik ved Rødding Højskole. Derudover har den tidligere Greenpeace-aktivist hang til løbeture på skovbund, seriefodbold og havbad.


  • Fulde navn
   Stig Matthiesen
  • Født
   1963
  • Debutbog
  • Kendt for
  • Aktuelle priser


Varen blev lagt i din kurv