Foto: Gyldendal Business

Thomas Larsen

Født 1964


Om forfatteren

Thomas Larsen er redaktør og politisk kommentator ved Berlingske Tidene og er en af landets mest benyttede politiske analytikere i radio og tv. Larsen er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1988 og har arbejdet som reporter og redaktør på flere aviser og magasiner. Han har desuden været politisk redaktør og medredaktør af Morgenavisen Jyllands-Posten, Børsens Nyhedsmagasin og Berlingske Nyhedsmagasin.

Af bøger hvor han er forfatter og medforfatter kan nævnes: "Guldflipper - Signalement af elitemedarbejderen" (1987), "Poul Schlüter - En biografi"(1992), "Niels Helveg Petersen - Manden og Magten (1996), "Erobreren" om Uffe Ellemann-Jensen i dansk og international politik (1997), "Auken - En familiefortælling" (1999), "I godtvejr og storm - samtaler med Anders Fogh Rasmussen"(2000) - og genudgivet i 2003 efter nye samtaler med statsministeren, " Lykketoft"(2003), " Livet er ikke for begyndere" - bogen om Malene Schwartz (2003), "Inge Genefke – portræt af en ildsjæl” (2005) om stifteren af det verdensomspændende netværk af behandlingscentre for torturofre. "Borgen – Christiansborg 100 år" (2007). Mærsk Mc-Kinney Møller (2008, med Finn Mortensen) og den seneste bog er "Haldor Topsøe - et portræt (2013). Om sidstnævnte bog siger Thomas Larsen:

".. Da Haldor Topsøe døde få dage før sin 100-års-fødselsdag, reagerede toppolitikere ved at udtrykke deres respekt og anerkendelse af erhvervsmandens livsgerning. Det var fuldt fortjent. løbet af sit lange liv nåede Topsøe at yde en imponerende indsats, både herhjemme og i udlandet. En del af hans arv til Danmark er en højteknologisk virksomhed, hvis teknologier i disse år er med til dæmpe forurening og sikre fødevarer nok i en verden, hvor befolkningsantallet stiger dramatisk."

Thomas Larsen forelæser og holder foredrag om politik og journalistik og er kursusleder på Den Journalistiske Efteruddannelse.

 


  • Fulde navn
   Thomas Larsen
  • Født
   1964
  • Debutbog
   "Guldflipper - Signalement af elitemedarbejderen" (1987)
  • Kendt for
   Mærsk Mc-Kinney Møller (2008) i samarbejde med Finn Mortensen
  • Aktuelle priser
   I 1995 fik han tildelt et Marshall Memorial Fellowship, og i 1999-2000 var han John S. Knight Fellow på Stanford University ved Departement of Communication.