Foto: Ukendt

Troels Kløvedal

Født 2. april 1943


Om forfatteren

Troels Kløvedal (døbt Troels Beha Erichsen) er en af Danmarks bedst kendte eventyrer og søfarer, og han er kendt for at sejle jorden rundt med skibet Nordkaperen. Med Nordkaperen og de syv have som kulisse har Troels Kløvedal taget danskerne med til fjerne egne og fremmede kulturer i Tv-programmer, rejserapportager og et hav af forskellige bøger.

Troels Kløvedal købte sammen med en gruppe venner Nordkaperen i 1967, og han har sejlet jorden rundt mindst tre gange. Troels Kløvedal deler fødselsdag med H.C. Andersen, og Troels Kløvedal har ved flere lejligheder sagt, at han er dybt inspireret af H.C. Andersen, der jo også er forfatteren bag de meget passende ord: "At rejse er at leve". 

Rejselysten ligger i blodet, og både Troels Kløvedals børn og børnebørn har taget eventyret til sig og sejlet ud i verden. Senest har danskerne kunne følge med i Troels Kløvedals børnebørns eventyr i programserien Kurs mod fjerne kyster, hvor Emil og Theis sejlede jorden rundt på 3 år. Emil og Theis er sønner af TV-vært, eventyrer og foredragsholder Mikkel Beha Erichsen.

I 2016 modtog Troels Kløvedal Ridderkorset – samme år, som han offentliggjorde, at han lider af en uhelbredelig sygdom.


  • Fulde navn
   Troels Kløvedal
  • Født
   2. april 1943
  • Debutbog
  • Kendt for
  • Aktuelle priser


Varen blev lagt i din kurv