Hvad er Magic draft?

En draft er en form for magic-turnering, hvor man ikke selv har kort med hjemmefra. I stedet skal man ”drafte” sit deck i starten af turneringen. At drafte vil sige løbende at udvælge kort, man vil spille med.

Dette fungerer ved, at hver spiller har 3 pakker. Det er ofte pakker fra det samme sæt eller 2 fra et sæt og 1 fra et andet. F. eks. Hvis man drafter Aether Revolt bruger man 2 Aether Revolt boosters og 1 Kaladesh booster, hvorimod hvis man draftede Kaladesh, var det 3 Kaladesh boosters.

Til selve draften sidder man 8 personer omkring et bord. 8 er at foretrække, men man kan spille 6-10 uden de store problemer.

Hver spiller åbner så sin første pakke. Man kigger den igennem og drafter (udvælger) et kort. Dette kort har man nu draftet og man giver resten af pakken videre til sin venstre sidemand. På samme måde får man sin højre sidemands pakke når han/hun er færdig med den. Man har nu højre sidemands pakke, hvor der er taget et kort. Man udvælger herefter hvilket kort man kunne tænkte sig fra den pakke. Det kort drafter man og giver resten af pakken videre til sin venstre sidemand. Dette forsætter, indtil der ikke er flere kort i pakken.

Herefter åbner man pakke nummer 2. På samme måde som før, udvælger man sit kort og drafter det. Til forskel fra pakke et giver man nu pakkerne højre om i stedet. Ellers er fremgangsmåden den samme.

Til pakke nr 3 er det igen tilbage til venstre om, ellers samme fremgangsmåde.

Når man er færdig med selve ”draften” har man udvalgt 42 kort i alt. Det er ikke dem alle man skal bruge. Der er nu tid til, at man laver et 40 korts-deck ud af de kort, man har valgt og ved at tilføje ligeså mange basic-lande, som man har lyst til. Normalt vil man gerne ramme et deck der indeholder 16-18 lande, 14-20 creatures, og resten en kombination af spells, enchantments og artifacts.

Draft i Arnold Busck Helsingør 7. april 2017

Se hvilke butikker, der holder events, og  vores udvalg af Magic her >>

Gå tilbage til siden om Magic>>