Hvad er Magic PPTQ

PPTQ står for Preliminary Pro Tour Qualifier. Det vil sige, at det er en turnering, der kvalificerer vinderen til en Regional Pro Tour Qualifier (RPTQ). Hvis man er blandt de 4 bedste til en RPTQ, vinder man fly til og deltagelse i en Magic Pro Tour.

Da en PPTQ præmie er mere prestigefyldt end de andre turneringer, vi afholder, er regelhåndhævelsen også meget mere striks. Der er derfor altid en niveau 2 dommer til at håndtere regelspørgsmål med mere. Det betyder samtidigt, at hvis man kommer til at lave fejl i forhold til reglerne, bliver det straffet hårdere end til andre turneringer.

I Arnold Busck er vores PPTQ’er altid sealed. Sealed er det format, man også spiller til pre-release.

Sealed går ud på, at man får 6 pakker magic-kort og skal ud fra dem lave et 40 korts deck at spille med. Man må supplere med så mange basic-lande, som man vil.

Til en PPTQ er der tid på at bygge deck, man skal altså være færdig inden for tiden, ellers kan man risikere at tabe sin første kamp (ikke runde, kun kamp). Da en PPTQ er på et højere regelniveau, skal man udfylde en deck-liste, hvor man skriver, hvilke kort man har åbnet, samt hvilke, der er i ens deck.

Der bliver herefter spillet antal runder efter deltagerantal. Ofte 4-6 runder af 50 min, hvor man spiller bedst af 3.

Når de indledende runder er færdige, går de 8 bedste videre til elimineringsrunderne (top 8).

Hvis pptq’en har været sealed, er top 8’en draft. Se evt ”Hvad er draft?”.

På samme måde som til deck-konstruktionen, skal man til draften udfylde en deck-liste med både de kort, man spiller og de resterende kort, man har draftet.

I top 8’en avancerer man, når man vinder, eller ryger ud, når man har tabt, sådan at der til sidst er fundet en vinder af turneringen.

Se hvilke butikker, der holder events, og  vores udvalg af Magic her >>

Gå tilbage til siden om Magic>>

Varen blev lagt i din kurv