Presse

Arnold Busck skal være med til at give læselysten videre til anbragte børn

 

København 4. februar 2019

Mangel på uddannelse er nutidens fattigdom. Derfor er kvalitetsuddannelse et af FN’s 17 verdensmål. I Danmark har vi lige adgang til uddannelse, men ikke lige muligheder for at gennemføre den. Her halter anbragte børn langt efter deres ikke-anbragte kammerater. Den ulighed vil boghandlerkæden Arnold Busck nu hjælpe organisationen Lær for Livet med at gøre noget ved.

Når Arnold Busck den 5. februar 2019 skyder gang i kampagnen ”Bedst til børn” med fokus på børnebøger og læringsprodukter til børn, vil boghandlerkæden samtidig sætte fokus på behovet for frivillige mentorer, som kan støtte anbragte børn og unge i deres skolegang og almene dannelse. Det er der nemlig brug for, hvis flere end de nuværende kun 52 procent anbragte unge skal afslutte 9. klasse med et afgangsbevis i hånden.

Arnold Busck tager ansvar for børns læring
Når kvalitetsuddannelse er et af de 17 verdensmål, hænger det samme med, at uddannelse er en væsentlig løftestang for at skabe et godt og selvforsørgende liv.

Og selvom Arnold Busck først og fremmest er en del af erhvervslivet, ser de stadig sig selv som en vigtig brik i opfyldelsen af FN’s verdensmål. Målet om kvalitetsuddannelse er netop det mål, som er grundlaget for samarbejdet mellem Lær for Livet og Arnold Busck.

”Vi ser en kæmpe mulighed i at bidrage til rekruttering af frivillige mentorer til anbragte børn, fordi vi støtter op omkring FN’s verdensmål ved at tage ansvar for børns læring. Vi lever af at sælge bøger, men vi overlever, fordi folk har lyst til at lære og at læse. Det videbegær og den læselyst vil vi gerne give videre – og det ved vi, vores kunder kan være med til,” siger Helle Busck Fensvig, adm. direktør i Arnold Busck.

I forbindelse med kampagnen i Arnold Buscks butikker over hele landet har Lær for Livet sørget for materiale om mentorrollen. Personalet fortæller også gerne mere om, hvor stor forskel en mentor kan gøre for et af de anbragte børn, der er en del af Lær for Livet.

Ressourcestærke mentorer er afgørende
Som frivillig mentor i Lær for Livet er man med til at gøre en stor forskel for et anbragt barn mellem 9 og 16 år i ens nærområde. Ved at støtte barnet fagligt gennem lektielæsning og alment dannende aktiviteter 2-4 gange om måneden, øges barnets chancer for at udnytte sit potentiale.

”Det er helt afgørende for Lær for Livet, at vi kan tiltrække gode, ressourcestærke mentorer, der har lyst til at støtte et anbragt barn i den faglige og almene dannelse. Den slags mennesker findes helt sikkert blandt Arnold Buscks læseglade kunder. Derfor er det en kæmpe gave, at Arnold Busck vil hjælpe os med at skabe opmærksomhed om behovet for frivillige mentorer,” udtaler Illa Westrup Stephensen, direktør i Lær for Livet.
For yderligere oplysninger kontakt:
Communication & Business Development Manager hos Arnold Busck Susann Krebs, tlf. 60 37 04 04 / sk@arnoldbusck.dk
Kommunikationschef i Lær for Livet Dorthe Pihl, tlf. 41 25 02 25 / dorthe@laerforlivet.dk

Arnold Busck A/S
Arnold Busck A/S er Danmarks største og ældste kapitalkæde af boghandlere. Arnold Busck A/S åbnede sin første boghandel i 1896 i Pilestræde og flyttede få år efter til Købmagergade i København. Siden da er det blevet til i alt 31 Arnold Busck butikker fordelt på hovedstrøg og i butikscentre overalt i landet, specialbutikken i Torvehallerne med fokus på kogebøger, Arnold Busck Lab på Nørrebro samt web-butikken arnoldbusck.dk. Arnold Busck A/S havde en samlet omsætning på 329 mio. kr. i regnskabsåret 2017/2018, et nettoresultat -2,1 mio. kr., en egenkapital ultimo regnskabsåret på 42 mio. kr. samt et gennemsnitligt antal fuldtidsansatte i samme periode på 228 personer.

Om Lær for Livet
Lær for Livet er et helhedsorienteret seksårigt læringsprogram for anbragte børn og unge. Programmets formål er at styrke anbragte børns læring og livsduelighed, så de på sigt kan gennemføre en ungdomsuddannelse og skabe sig et godt liv. 

Om anbragte børn og uddannelse
I Danmark er der 11.000 anbragte børn mellem 0-17 år. I dag forlader kun 52 procent af de anbragte børn 9. klasse med et afgangsbevis i hånden. Og de, der gør, får i gennemsnit to karakterer lavere end andre. For ikke-anbragte er tallet 97 procent. Seks år efter grundskolen vil kun 20 procent af de anbragte unge have taget en ungdomsuddannelse. Det tal er 76 procent for deres ikke-anbragte kammerater.

Arnold Busck sætter pris på poserne

 

København 31. januar 2019

Boghandlerkæden Arnold Busck fortsætter arbejdet med at reducere forbruget af plastikposer ved nu at lade kunderne i deres 31 butikker betale for en plastikpose.

FN’s verdensmål i fokus

Arnold Busck tilslutter sig FN’s verdensmål nr. 12 om ansvarligt forbrug blandt andet ved at arbejde aktivt for at reducere forbruget af plast.
”Vi har reduceret vores forbrug af plastikposer med mere end 40% siden 2016, vi har udfaset flere varianter og de plastikposer, som vi ikke kan undvære, bliver produceret af genanvendt plast. Vi tager nu det næste skridt og sætter yderligere ind ved at tage penge for plastikposerne – når man sætter en pris på poserne, vil vores kunder overveje en ekstra gang og motiveres til at huske at tage et indkøbsnet med hjemmefra” siger Helle Busck Fensvig, adm. direktør hos Arnold Busck.

Da Arnold Busck-kæden også støtter op om FN’s verdensmål nr. 4, der handler om lige uddannelse til alle børn, har man i snart tre år haft et partnerskab med Red Barnet, hvor Arnold Busck aktivt fundraiser og skaber aktiviteter, der støtter udsatte børn og unge i Danmark og udlandet.

Udover at samle penge ind til organisationen i alle 31 butikker hvert år op til jul, har Arnold Busck også hvert år med stor succes samlet brugte skoletasker ind blandt butikkernes kunder og doneret dem til Red Barnets genbrugsbutikker i hele landet. Her blev taskerne solgt til en god pris og kom på den måde lokale børn og familier til gode, samtidig med at pengene fra salget af taskerne blev brugt til organisationens arbejde for udsatte børn og familier både i lokalsamfundet og ude i verden.

For yderligere oplysninger kontakt:
Adm. direktør Helle Busck Fensvig, tlf. 45 28 05 74 / e-mail: hbf@arnoldbusck.dk
Communication & Business Development Manager Susann Krebs, tlf. 60 47 04 08 / e-mail: sk@arnoldbusck.dk

 

 

Børnenes Boghandel flytter til Skindergade

 

København 8. januar 2019

Danmarks ældste specialboghandel for børnebøger, Børnenes Boghandel, har i de seneste 46 år haft til huse i hyggelige gamle lokaler i Købmagergade 50. Da ejendommen er blevet solgt til andet formål og Børnenes Boghandel pålagt at finde andre lokaler, flytter boghandelen derfor til nye lokaler i Skindergade, og den gamle butik er nu lukket.

Fredag den 11. januar åbner Børnenes Boghandel i midlertidige lokaler i Skindergade 2, mens der bliver gjort klar til indflytning i helt nye lokaler i Skindergade 4 senere på året.

Børnenes Boghandel vil stadig være en selvstændig butik i Arnold Busck-kæden med fokus på børn og børnebøger og med den særlige stemning, som man kender fra alle årene i Købmagergade.

For yderligere oplysninger kontakt:
Butikschef Stefan Arcardi Andresen, tlf. 60 37 04 13 / e-mail: saa@arnoldbusck.dk
Adm. direktør Helle Busck Fensvig, tlf. 45 28 05 74 / e-mail: hbf@arnoldbusck.dk

1.698 brugte skoletasker hjælper udsatte børn

 

København 19. september 2018

I starten af august indledte Arnold Busck og Red Barnet for andet år i træk et samarbejde, hvor kunderne kunne donere brugte skoletasker til glæde for udsatte børn. Igen i år har skoletaske-indsamlingen været en stor succes. Næsten 1700 skoletasker er indleveret i Arnold Busck-butikkerne over hele landet.

Gennem den seneste måneds tid har børn kunnet aflevere deres brugte skoletaske i en af de 31 Arnold Busck-butikker rundt om i landet. De indsamlede skoletasker er løbende blevet solgt billigt i Red Barnets genbrugsbutikker. På den måde har udsatte familier fået mulighed for at få sig en lækker brugt skoletaske til en god pris, samtidig med at salget af skoletaskerne er gået til organisationens arbejde med blandt andet sommerlejre og familieklubber for sårbare og udsatte børn i Danmark.

Indsamlingen sluttede i sidste uge, og der er siden starten af august indsamlet 1.698 brugte skoletasker over hele landet. Det er 539 flere end sidste år.

"Igen i år er det med glæde og stolthed, vi kan konstatere, at vores kunder og deres børn er meget begejstrede for denne mulighed for at støtte Red Barnets gode arbejde for udsatte børn i Danmark og resten af verden. Og så skal der også lyde en stor tak til de skoler rundt om i landet, der sammen med deres lokale Arnold Busck-butik har etableret en indsamling af brugte skoletasker blandt eleverne", siger Helle Busck Fensvig, adm. direktør i Arnold Busck.

Også i Red Barnet er generalsekretæren begejstret:

"Vi er dybt taknemmelige over at opleve en så markant øgning i opbakningen til skoletaske-indsamlingen. Det er fantastisk at se, hvordan endnu flere børn rundt om i hele landet gerne vil hjælpe andre børn, der ikke har de samme muligheder som dem selv. Vi har fået talrige historier og set billeder med stolte og glade børn, der afleverer den brugte skoletaske, og deres bidrag er nu medvirkende til, at Red Barnet kan hjælpe endnu flere udsatte børn med venskab, tryghed og trivsel", siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær for Red Barnet.

De brugte skoletasker er løbende gennem hele august blevet sendt ud til og solgt i Red Barnets 20 genbrugsbutikker over hele landet.

Overskuddet går til udsatte børn herhjemme og ude i verden

Overskuddet fra Red Barnets 20 genbrugsbutikker går til arbejdet for at hjælpe de dårligst stillede børn lokalt, nationalt og internationalt. Skoletaskerne sælges, så andre børn kan få glæde af dem, men pengene fra salget af taskerne vil også gå til Red Barnets arbejde med blandt andet sommerlejre og familieklubber for udsatte og sårbare børn i Danmark.

Pengene fra salget af én brugt skoletaske svarer til, at et udsat barn kan komme med Red Barnet på en dags ophold på ferielejr med overnatning inkl. kost og logi.

For yderligere oplysninger kontakt:

Pressemedarbejder i Red Barnet, Marie Fensmark tlf. 4044 8860 / e-mail: maf@redbarnet.dk
Communication & Business Development Manager i Arnold Busck, Susann Krebs tlf. 6037 0408/ e-mail: sk@arnoldbusck.dk

Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande. Red Barnet redder børns liv, beskytter og styrker dem. Red Barnet kæmper for børns rettigheder og er verdens førende uafhængige organisation for børn. Red Barnet er en demokratisk organisation, og har opbakning fra 2.200 frivillige, der er organiseret i 60 lokalforeninger rundt om i Danmark.
Red Barnet har 20 genbrugsbutikker, der ligger i Aarhus C, Tønder, Hedensted, Hovedgård, Ringkøbing, Frederikshavn, Roskilde, København Østerbro, Herning. København City, København Amager, Allerød, Rønne, Odense, Næstved, Kolding, Randers, Fredericia, Aalborg, og Skanderborg.

 

Donerede træer hjælper med at beskytte vores drikkevand

København 10. september 2018

Derfor opfordrer Arnold Busck i samarbejde med organisationen Growing Trees Network Foundation nu deres kunder til at donere træer til en pris á 20 kr. til nye Folkeskove. Beløbet går til at klargøre jord, indkøb og plantning af træerne, hegn, stier, p-plads, samt tre års renholdelse. Samarbejdet med Folkeskoven.dk, som skovrejsningsprojektet hedder, er en del af kædens NATURligvis-kampagne, som løber til 1. oktober.

Antallet af drikkevandsboringer, der må lukke eller sættes i alternativ drift, er eksploderet det seneste år, viser en status fra DANVA, interesseorganisationen for drikkevands- og spildevandsselskaber, der på mindre end et år har fundet mindst 250 boringer, der indeholder større mængder pesticider end tilladt.
At plante træer i nye skove over vores drikkevandsmagasiner er et effektivt middel til at beskytte grundvandet. Som sidegevinst betyder de nye skove bedre grobund for plante- og dyreliv, flere rekreative områder, en større lagring af CO2 og derved en modvirkning af den globale opvarmning og medfølgende klimaforandringer.

Skovrejsning beskytter det danske grundvand

Ifølge Naturstyrelsens kortlægning af Danmarks vigtigste grundvandsområder fra 2016 er der et stort behov for at etablere mange flere skove til beskyttelse af det danske grundvand.

”Hos Arnold Busck synes vi, det er en vigtig samfundsmæssig opgave at have fokus på vores drikkevand. Det er et stigende problem i flere lande, at der ikke er nok rent drikkevand, og det vil vi gerne være med til at modvirke, inden det bliver et uoverskueligt problem i Danmark. Samtidig er træer og papir et vigtigt element i vores forretning, da vi lever af at sælge bøger og papirvarer, så det giver god mening at give igen på lige netop dette område” siger Helle Busck Fensvig, adm. direktør hos Arnold Busck.

Medstifter af og formand for Growing Trees Network Foundation, Lars Heiselberg Vang Jensen, er meget begejstret for samarbejdet, der vil bidrage til at sikre rent drikkevand og renere luft langt ud i fremtiden. Han håber, at Arnold Buscks tiltag vil blive taget godt imod af deres kunder, og inspirere andre virksomheder og foreninger til at igangsætte tilsvarende tiltag.

”I 1989 blev det besluttet, at det danske skovareal skulle fordobles, og det mål er slet ikke i sigte. Det vil tage yderligere 40-50 år med det nuværende finansieringstempo. Derfor er det så vigtigt for os at etablere samarbejder med virksomheder som Arnold Busck, så vi kan få langt flere danskere engageret i arbejdet med at plante træer over vores grundvandsmagasiner”, siger Lars Heiselberg Jensen.
Kommuner og Naturstyrelsen står for at planlægge og anlægge Folkeskovene, og de har også ansvaret for skovenes fremtidige drift og vedligehold, så det i henhold til loven skal forblive skov i fremtiden.

For yderligere oplysninger kontakt:
Communications & Business Development Manager Susann Krebs, tlf. 60 37 04 08 / e-mail: sk@arnoldbusck.dk
Stifter af Growing Trees Network Foundation Lars Heiselberg Vang Jensen, tlf. 40 15 35 94 / e-mail: lars@growingtrees.dk
Medstifter af Growing Trees Network Foundation Kim Nielsen, tlf. 31 13 01 13 / e-mail kim@growingtrees.dk

 

Når hovedkontoret passer butikken

København 3. september 2018

Fredag den 7. og lørdag den 8. september får kunderne i Arnold Busck butikken i Valby en ganske særlig oplevelse, når boghandlerkædens hovedkontor sender butikkens medarbejdere på en velfortjent weekendtur og selv passer butikken i mellemtiden.

Hvert år afholdes i forbindelse med kædens cheftræf Arnold Galla, hvor der udover Åres Butik bl.a. også kåres Årets Sælger, Årets Bogmedarbejder, Årets CSR-aktivitet og Årets Elev.

Årets Arnold Busck-butik

Butikken i Valby blev ved Arnold Busck kædens årlige cheftræf i marts i år kåret som Årets Butik og præmien, der følger med denne pris er som altid, at hovedkontoret passer butikken i to dage, men alle medarbejdere i butikken drager afsted til et sted, hvor de kan nyde en god middag, hinandens selskab samt en skøn overnatning.
Butikkens medarbejdere tør godt efterlade den til kontormusene fra hovedkontoret i Pilestræde.

”Vi ser frem til at møde vores kunder på en anden måde end vi gør til daglig ved denne årligt tilbagevendende begivenhed. Medarbejderne i butikken i Valby får et velfortjent pusterum, og vi fra hovedkontoret får mulighed for såvel at prøve en masse idéer af i praksis samt at opleve, hvordan kunderne oplever kæden på butiksniveau”, siger adm. direktør hos Arnold Busck, Helle Busck Fensvig.

Chokolade smagsprøver

Både fredag og lørdag vil der være smagsprøver på lækker chokolade fra Chocolate & Love og et Simply Chocolate sampling-event lørdag fra kl. 11 til 15.

For yderligere oplysninger kontakt:
Adm. direktør Helle Busck Fensvig, tlf. 45 28 05 74 / e-mail: hbf@arnoldbusck.dk
Communication Manager Susann Krebs, tlf. 60 37 04 08 / e-mail: sk@arnoldbusck.dk

 

Verdens Bedste Morgen hos Arnold Busck

København 3. september 2018

På fredag den 7. september går flere end 1600 frivillige på gaden 194 steder i Danmark for at dele Verdens Bedste Nyheder ud til danskerne. Derudover kan avisen fås i boghandlerkæden Arnold Buscks 31 butikker landet over.

Det går fremad for kvinder verden over

I år sætter Verdens Bedste Nyheder fokus på ligestilling med næsten en halv million aviser fyldt med konstruktive nyheder om udviklingen for kvinder og piger verden over.
”Vi lever ikke i en verden, hvor alle har de samme vilkår og muligheder, uanset køn. Men det er der, vi skal hen. Heldigvis er der globalt taget store skridt for ligestillingen på relativt få år. Vi skal huske at hylde og lade os inspirere af succeserne, fordi de giver håb og viser vejen frem”, udtaler Thomas Ravn-Pedersen, direktør i Verdens Bedste Nyheder.

Erhvervslivet er en vigtig brik

”Som dansk virksomhed kan det være nærliggende at tro, at FNs verdensmål kun berører udviklingslandene. Og det er sandt nok, at udfordringerne er størst i disse lande, men tingene hænger sammen, og Arnold Busck kan som en større detailkæde have en vigtig rolle i at fremme et eller flere af disse mål sammen med vores kunder, leverandører og samarbejdspartnere. Det gør vi meget gerne sammen med Verdens Bedste Nyheder. Så derfor har vi dedikeret Verdens Bedste Morgen den 7. september til at dele avisen ud i alle vores 31 butikker landet over”, siger adm. direktør i Arnold Busck, Helle Busck Fensvig.

For yderligere oplysninger kontakt:

Adm. direktør Helle Busck Fensvig, tlf. 45 28 05 74 / e-mail: hbf@arnoldbusck.dk

Verdens Bedste Morgen

Verdens Bedste Morgen er en landsdækkende avisuddeling, som har fundet sted hver september siden 2010. I år er der 194 uddelingssteder over hele Danmark, det højeste antal nogensinde – og udover det, kan man få avisen i alle Arnold Buscks 31 butikker landet over. Over 1600 frivillige deler aviser ud til danskerne, herunder tre ministre, 13 folketingsmedlemmer og 10 borgmestre. Blandt de mange frivillige er også elever, lærere og medarbejdere fra 33 folkeskoler, ungdomsuddannelser og folkehøjskoler, 18 virksomheder og 109 organisationer over hele landet.

Verdens Bedste Morgen er støttet af Udenrigsministeriet, Bestseller har sponsoreret t-shirts og verdensmålsmuleposer til alle frivillige, og Roskilde Festival har doneret de 120.000 stykker Anton Berg-chokolade, der deles ud sammen med avisen.

Arnold Busck og FødevareBanken sætter fokus på madspild

I forbindelse med Copenhagen Cooking & Food Festival er Arnold Busck og FødevareBanken gået sammen med TorvehallerneKBH om et arrangement med overskudsmad fra staderne. Seks kokke og kogebogsforfattere forvandler madspild til måltid, og alle besøgende kan smage resultatet.
Madspild er et faktum for de fleste, men flere og flere gør en indsats for at forhindre det. Således også TorvehallerneKBH i København, der i forbindelse med Copenhagen Cooking & Food Festival har arrangeret eventen ’fra madspild til måltid’, hvor indsamlet overskudsmad fra staderne forvandles til måltider ved hjælp af seks kokke og kogebogsforfattere. Indtil videre har boderne Broder og ASA Spices lovet at bidrage.

”Vi lægger op til en inspirerende og appetitvækkende dag i den syvende madhimmel på torvet foran TorvehallerneKBH, hvor du kan komme forbi og se kendte kokke lave mad af overskudsmad, få smagsprøver og høre om FødevareBankens arbejde for at mindske madspild samt hente inspiration til, hvordan du selv kan udnytte resterne i køleskabet,” siger direktør i TorvehallerneKBH Lotte Eiskjær Andersen.
Arnold Busck, der har en bogbutik i TorvehallerneKBH, er også medarrangør af eventen. Det er seks kogebogsforfattere, hvis bøger også kan købes ved arrangementet, der i løbet af eftermiddagen vil lave mad af den overskudsmad, der på dagen er indsamlet i TorvehallerneKBHs boder. Det er Louisa Lorang, Micki Cheng, Anne Hjernøe og Ditte Ingemann, der slipper fantasien løs og giver deres bud på, hvordan du forvandler madspild til måltid. Sune Risum-Urth og Rasmus Poulsgaard, der står bag bogen Akvavit viser, hvordan overskudsmad også kan bruges i baren.

”Vi synes, det er spændende at være en del af udfordringen om at forvandle overskudsmad til måltider, og glæder os til at se, hvad vores kogebogsforfattere vil trylle frem og inspirere med. Den sociale ansvarlighed, der ligger bag FødevareBankens arbejde med fordeling af overskudsmad til socialt udsatte, er vigtig for os at støtte op om i denne sammenhæng,” siger adm. direktør for Arnold Busck, Helle Busck Fensvig.

”TorvehallerneKBH er et knudepunkt for mad- og gastronomiinteresssede københavnere. Derfor er vi glade for at kunne fortælle om FødevareBankens løsning, så flere kan få kendskab til vores vigtige arbejde både i forbindelse med madspild og socialt udsatte,” siger direktør i FødevareBanken Karen-Inger Thorsen.
Eventen er gratis og finder sted den 30. august kl. 15.00 - 19.00 på aktivitetspladsen mellem TorvehallerneKBH og Frederiksborggade.

Program
Kl. 15.00 - 16.30: Louisa Lorang og Micki Cheng tager udfordringen op, indtager showkøkkenet og forvandler overskudsmad til mad med overskud.
Kl. 16.00 - 17.30: Sune Risum-Urth og Rasmus Poulsgaard, der står bag bogen Akvavit, viser hvordan overskudsmad også kan bruges i baren.
Mellem 16.00-17.00. Direktør Karen-Inger Thorsen fra FødevareBanken fortæller om arbejdet med at fordele overskudsmad til socialt udsatte og FødevareBankens kommunikationschef Trine Baadsgaard fortæller om, hvordan du selv kan blive bedre til at undgå madspild.
Kl. 17.00 - 18.30: Anne Hjernøe og Ditte Ingemann, der er aktuelle med kogebogen Krydret, slipper fantasien løs og giver deres bud på, hvordan du forvandler madspild til måltid.

Brugte skoletasker hjælper udsatte børn

København 24. juli 2018

Sommerferien er ved at være forbi, og for de fleste børn er det tid til at finde skoletasken frem igen – eller måske købe en ny. Men for udsatte og trængte børnefamilier kan det være svært at finde penge og overskud til at købe ny skoletaske, penalhus og glitrende bogbind. Derfor gentager Arnold Busck og Red Barnet sidste års succes med at indsamle brugte skoletasker til glæde for udsatte børn.

Sidste år indledte boghandlerkæden Arnold Busck et samarbejde med Red Barnet, som gjorde det muligt at indlevere brugte skoletasker til glæde for udsatte børn. Fra i dag kan man igen aflevere sin brugte skoletaske i de 31 Arnold Busck-butikker landet over, der så donerer de indsamlede tasker til Red Barnets børnegenbrugsbutikker, som sælger taskerne billigt til fordel for Red Barnets arbejde.

Red Barnets generalsekretær, Jonas Keiding Lindholm, glæder sig over, at samarbejdet igen i år bidrager til at give udsatte børn en lidt bedre start på skoleåret.

”Selvom vi bor i Danmark, er der familier der hverken økonomisk eller mentalt har overskud til at blive klar til første skoledag. Det går ud over de børn, der står i skolegården uden skoletaske eller penalhus, og de risikerer at føle sig uden for fællesskabet allerede fra første skoledag. Sådan skal det ikke være. Alle børn fortjener at komme godt i gang med skoleåret sammen med deres venner, og det er vi meget glade for at kunne bidrage bare lidt til gennem dette samarbejde”, siger Jonas Keiding Lindholm.

Læg en tegning i tasken

Som noget helt særligt i år vil det være muligt at lægge en hilsen eller tegning i skoletasken, så der er endnu mere at glædes over for den nye ejer af tasken. På den måde kommer Red Barnets

genbrugsslogan BARN TIL BARN for alvor til sin ret. Sidste år var der flere børn, der havde lagt en hilsen i skoletasken til det barn, som skulle overtage den. Den mulighed får alle børn, der donerer skoletasker nu i et særligt indrettet tegnehjørne i Arnold Busck-butikkerne.

”Sidste år var vi overvældede over, i hvor høj grad vores kunder bakkede op omkring indsamlingen. Både store og små var meget begejstrede for at støtte op omkring Red Barnets arbejde for udsatte børn, så vi håber på og glæder os til at gentage succesen i år”, udtaler adm. direktør hos Arnold Busck, Helle Busck Fensvig.

Overskuddet går til udsatte børn herhjemme og ude i verden

Overskuddet fra Red Barnets 20 genbrugsbutikker går til arbejdet for at hjælpe de dårligst stillede børn lokalt, nationalt og internationalt. Skoletaskerne sælges, så andre børn kan få glæde af dem, men pengene fra salget af taskerne vil også gå til Red Barnets arbejde med blandt andet sommerlejre og familieklubber for udsatte og sårbare børn i Danmark.

Pengene fra salget af én brugt skoletaske svarer til, at et udsat barn kan komme med Red Barnet på en dags ophold på ferielejr med overnatning inkl. kost og logi.

FAKTA

• Skoletasker kan afleveres indtil den 10. september 2018 i alle Arnold Buscks butikker.
• Sidste år samlede Arnold Busck og Red Barnet 1.159 skoletasker ind over hele landet.

For yderligere oplysninger kontakt:
Communication Manager i Arnold Busck, Susann Krebs tlf. 6037 0408/ e-mail: sk@arnoldbusck.dk
Pressemedarbejder i Red Barnet, Marie Fensmark tlf. 4044 8860/ e-mail: maf@redbarnet.dk

 

Arnold Busck åbner i Torvehallerne i København

Tirsdag den 3. juli rykker Arnold Busck ind i Torvehallerne i København, og den lille, cool bogbutik i hal 2 bliver dermed en del af det hyggelige midtpunkt på Israels Plads.

”Vi bestræber os hele tiden på at være tilstede der, hvor vores kunder handler, og det har længe været et stort ønske for os være tilstede i Torvehallerne. Vi vil gerne bidrage til den gode oplevelse med inspirerende havebøger, mad- og kogebøger, livsstilsprodukter og lækre værtsgaver” siger adm. direktør hos Arnold Busck, Helle Busck Fensvig.

Som besøgende kan man forvente en charmerende lille bogbutik med et smallere sortiment end resten af Arnold Busck-kædens butikker, men stadig med mulighed for at udnytte de mange fordele som Click & Collect og bytteservice.

”Arnold Buscks bogbutik er den perfekte ingrediens i hele byens spisekammer, som vi også kalder TorvehallerneKBH. I dag kommer vores kunder for at søge inspiration og rådgivning til, hvordan de sammensætter og tilbereder det næste, lækre måltid. De ved, at der er masser af gode råd at hente ved diskene, hvad enten det handler om kød, fisk, grøntsager eller blomster. Nu får de mulighed for at supplere med viden og inspiration i bøger og magasiner,” konstaterer torvehalschef Lotte Eiskjær Andersen.

Gratis ’mere mellem linjerne’-stofnet
Kom og find inspiration til måltidet i en af de lækre kogebøger – på åbningsdagen den 3. juli kan man smage chokolade fra Chocolate & Love og nyde et køligt glas bobler. Mellem kl. 15 og 17 serverer André Spange Nabulsi lækre kager fra bogen Eventyrlige Kager. De første 50 kunder får et gratis stofnet med ’mere mellem linjerne’-design til at bære dagens indkøb hjem i.

Følg med og bliv opdateret på produkter, nyheder og events hos ArnoldBusckTorvehallerne på Facebook og @ArnoldBusckTorvehallerne på Instagram.

 

Arnold Buscks ny specialbutik hos nemlig.com

Den traditionsrige boghandlerkæde Arnold Busck udvider nu sine 30 salgssteder og egen onlinekanal med en specialbutik hos nemlig.com, der gør det muligt at købe bl.a. udvalgte bestsellere og kogebøger og få bøgerne bragt til døren sammen med sine dagligvarer.

Shop bøger sammen med dagligvarerne og få dem bragt til døren

Kunderne forbruger i dag bøger i mange forskellige situationer, herunder når de køber dagligvarer. Derfor skal Arnold Busck også være til stede i de kanaler, hvor kunderne indkøber deres dagligvarer, da det er en indkøbssituation, hvor det er meget fristende at lade sig inspirere til at købe lidt ekstra, og impulsandelen ved indkøb af bøger bliver meget høj.

”Ligesom vi har flere salgskanaler i den fysiske verden med vores mange butikker, ønsker vi nu at styrke vores salgskanaler på nettet. Vi er derfor rigtig glade for vores nye samarbejde med nemlig.com, som jo er en af Danmarks største onlinebutikker. Vi gør det dermed endnu nemmere for vores mange kunder at købe den nyeste bestseller, en lækker kogebog eller en værtindegave til weekenden, mens de handler deres dagligvarer på nemlig.com,” udtaler Helle Busck Fensvig, adm. direktør hos Arnold Busck.

De nyeste bestsellere, lækre kogebøger og andet godt til konkurrencedygtige priser

I Arnold Busck kæden lægger man stor vægt på at kunne rådgive og inspirere kunderne med et bredt udvalg af bøger. Denne bredde vil fortsat være at finde i Arnold Buscks butikker og egen onlinekanal, men et nøje udvalgt sortiment af de mest lovende og populære titler til samme konkurrencedygtige priser som i Arnold Busck butikkerne, vil blive gjort tilgængeligt for kunderne på nemlig.com.
Sortimentet vil bestå af udvalgte bestsellere, lækre inspirerende kogebøger, interessante biografier og fagbøger samt bøger, der egner sig som værtindegave eller fødselsdagsgave. Hver anden måned bliver sortimentet fornyet og opdateret, så kunderne løbende vil få ny inspiration, ligesom sortimentet hele tiden vil suppleres med de vigtigste nyheder. På bøgerne som leveres med kundernes andre dagligvarer, er der landsdækkende bytteservice, og bøgerne kan derfor til enhver tid byttes i en af Arnold Buscks 30 butikker over hele landet.
Nemlig.com har netop fokus på at kunne tilbyde varer fra specialbutikker og er derfor glade for det nye samarbejde. 

"Vi er rigtig glade for vores nye samarbejde med Arnold Busck. Vi tror bestemt, at det vil skabe værdi for kunderne, at de nu kan sidde og handle dagligvarer og samtidig lige købe en bog til ferien eller en fødselsdagsgave, som oveni i købet kan byttes i alle Arnold Buscks butikker. Arnold Busck er Danmarks ældste boghandlerkæde, og vi er meget stolte over, at de ønsker at være med på vores spændende rejse," udtaler Stefan Plenge, CEO i nemlig.com.

 

1.159 brugte skoletasker giver bedre børneliv til udsatte børn

København 13. september 2017

I starten af august indledte boghandlerkæden Arnold Busck og Red Barnet et samarbejde, hvor kunderne kunne indlevere brugte skoletasker til glæde for udsatte børn. Skoletaske-indsamlingen har været en stor succes. 1.159 skoletasker er indleveret over hele Danmark. 

Gennem den seneste måneds tid har børn kunnet aflevere deres brugte skoletaske i en af de 30 Arnold Busck-butikker rundt om i landet. De indsamlede skoletasker er doneret og derefter solgt billigt i Red Barnets genbrugsbutikker. På den måde har udsatte familier fået mulighed for at få fingre i en lækker brugt skoletaske samtidig med, at salget af skoletaskerne blandt andet er gået til organisationens arbejde med sommerlejre og familieklubber for sårbare og udsatte børn i Danmark. Arnold Busck har derudover doneret 25 kroner pr. indsamlet skoletaske til Red Barnet.

Indsamlingen sluttede mandag den 11. september 2017, og der er siden starten af august indsamlet 1.159 brugte skoletasker ind over hele landet.

- Vores kunder har bakket helt fantastisk op omkring indsamlingen af skoletasker, og masser af børn er kommet til os og har doneret deres brugte skoletaske til glæde for et udsat barn. Det at kunne hjælpe fra barn til barn på denne måde har absolut været positivt, siger Helle Busck Fensvig, adm. direktør i Arnold Busck.

Også i Red Barnet er generalsekretæren begejstret:

- Vi er dybt taknemmelige for den store opbakning og alle de positive tilbagemeldinger, vi har fået fra både børn og familier i hele Danmark, der fortæller, hvor godt og meningsfyldt det er at give sin brugte skoletaske videre. Nu glæder vi os over, at alle de flotte, brugte tasker får nye, spændte ejere, og at salget fra taskerne kommer til at hjælpe endnu flere udsatte og sårbare børn, siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær for Red Barnet.

 

 
De brugte skoletasker er løbende gennem hele august blevet sendt ud til og solgt i Red Barnets 19 genbrugsbutikker over hele landet. 

Overskuddet går også til udsatte børn ude i verden
Overskuddet fra Red Barnets 19 genbrugsbutikker går til arbejdet for at hjælpe de dårligst stillede børn lokalt, nationalt og internationalt. Det betyder, at salget i genbrugsbutikken er med til at støtte projekter for både udsatte børn i lokalområdet og for børn ude i verden.

Pengene fra salget af en brugt skoletaske svarer f.eks. til en måneds skolegang til et barn i Syrien, rent vand til tre børn i en måned eller penicillin til fem syge børn.

For lokale tal eller yderligere oplysninger kontakt:
Pressemedarbejder i Red Barnet, Marie Fensmark tlf. 4044 8860/ e-mail: maf@redbarnet.dk

Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande. Red Barnet redder børns liv, beskytter og styrker dem. Red Barnet kæmper for børns rettigheder og er verdens førende uafhængige organisation for børn. Red Barnet er en demokratisk organisation og har opbakning fra 2.000 frivillige, der er organiseret i 65 lokalforeninger rundt om i Danmark.
Red Barnet har 19 genbrugsbutikker, der ligger i Aarhus C, Tønder, Hedensted, Hovedgård, Ringkøbing, Frederikshavn, Roskilde, København Østerbro, Herning. København City, København Amager, Allerød, Rønne, Odense, Næstved, Fredericia, Aalborg, Kolding og Skanderborg.

Arnold Busck A/S er Danmarks største og ældste kapitalkæde af boghandlere. Arnold Busck A/S åbnede sin første boghandel i 1896 i Pilestræde og flyttede få år efter til Købmagergade i København. Siden da er det blevet til i alt 30 butikker fordelt på hovedstrøg og i butikscentre overalt i landet samt web-butikken arnoldbusck.dk. Arnold Busck A/S havde en samlet omsætning på 367 mio. kr. i regnskabsåret 2015/2016, et nettoresultat 4 mio. kr., en egenkapital ultimo regnskabsåret på 41 mio. kr. samt et gennemsnitligt antal fuldtidsansatte i samme periode på 232 personer.
 

 

Klik her for at finde din nærmeste Arnold Busck-butik

Udvalgte TV-indslag, blogindlæg og artikler: 

TV2FYN: https://www.tv2fyn.dk/artikel/brugte-skoletasker-hjaelper-udsatte-boern

TV2NORD: https://www.tv2nord.dk/nyheder/02-08-2017/1930/gamle-tasker-er-meget-vaerd?autoplay=1

Avisen.dk: https://www.avisen.dk/foer-skolestart-flere-familier-har-ikke-raad-til-ny_455537.aspx

Bognørden: https://bognorden.blogspot.dk/2017/08/doner-en-brugt-skoletaske-frem-til-11.html

Far til fire piger: http://fartilfirepiger.dk/2017/08/imorgen-er-hverdagen-tilbage/

Mit bogskab: http://www.mitbogskab.dk/?p=2983

 

Arnold Busck samler bøger ind til udsatte børn og unge

Arnold Busck samler bøger ind til udsatte børn og unge. Er der ved at være godt fyldt op i bogreolen, og har du – eller dine børn – bøger, der er i god stand, men som I nok ikke kommer til at læse igen? Så er muligheden der nu for at give bøgerne videre og lade dem være med til at skabe en helt ny fortælling.

Alle Arnold Busck-butikker tager imod bøger til Læs for Livet
I dagene 24.-26. april beder godt 100 boghandlere landet over deres kunder om at donere bøger til projektet Læs for Livet. De indsamlede bøger ender hos udsatte børn og unge, hvor de kan medvirke til at skabe gode oplevelser og social forandring. Alle butikker i Arnold Busck-kæden er med i projektet og opfordrer alle vores kunder til at kigge i reolen og se, om der er bøger, der kan komme andre til gavn.

“Vi har hos Arnold Busck et stort engagement i børns læring, og derfor er vi glade for at kunne give vores kunder mulighed for at støtte Læs for Livets arbejde med at skabe læselyst hos udsatte børn og unge i Danmark”, siger adm. direktør Helle Busck Fensvig.

Læselyst
Projektet Læs for Livet har siden 2012 indsamlet bøger fra private, forlag, anmeldere, forfattere og mange andre. Bøgerne bliver samlet i biblioteker på 200-800 bøger, som foræres til institutioner, hvor udsatte børn og unge opholder sig, som f.eks. børnehjem, familieafdelinger og ungdomspensioner.

Erfaringerne på de institutioner, som modtager bøgerne, er entydigt positive, og bibliotekerne har allerede haft stor betydning for en lang række børn og unge, som har fundet glæde og inspiration i bøgerne og fået helt nye læsevaner.
Fokus for Læs for Livet er læselyst. Nogle gange er det en bog om biler eller Justin Bieber, der vækker begejstring. For andre børn eller unge er det digte, tegneserier eller engelske klassikere. Det vigtigste er ikke hvad børnene og de unge læser, men at de læser.

Bøgerne
De bøger, man vælger at donere, skal være i pæn stand. Tommelfingerreglen er, at hvis man ikke ville forære bogen til et barn eller en ung, man selv kender, så skal udsatte heller ikke have den. Til gengæld er der frit slag med hensyn til indholdet. Børnene og de unge er i aldersgruppen 0-23 år, så nærmest alle genrer og sværhedsgrader er efterspurgte – fra papbøger til de mindste, billedbøger, fagbøger og letlæsning til ungdomsromaner, finlitteratur, biografier og kogebøger.

Over 100 institutioner landet over har allerede modtaget biblioteker fra Læs for Livet, og mange flere er på vej.

Hvad? Bogindsamling til fordel for Læs for Livet

Hvornår? 24. - 26. april 2017

Hvor? Alle Arnold Busck-butikker
-------------------------------------------------------------------------------

 

Arnold Busck åbner laboratorium på Nørrebro

Pressemeddelelse: København 7. april 2017

Torsdag den 6. april åbnede Arnold Busck dørene til en ny butik på Nørrebro i København. Butikken hedder Arnold Busck Lab og ligger i den hippe Guldbergsgade blandt restauranter, caféer, mikrobryggeri, tøjbutikker, frisør, biograf og Københavns kreative erhvervsakademi KEA.

Arnold Busck Lab er en lille, cool bogbutik, som er et fuldgyldigt medlem af Arnold Busck-kæden blot med et smallere sortiment, som til gengæld er nøje tilpasset det lokale miljø og de kreative aktiviteter, der foregår netop her. Butikken vil fortrinsvis forhandle et skarpt udvalg af internationale design- og kunstrelaterede udgivelser, inspirerende coffee table books, lækre kontorartikler, old school vinyler samt enkelte håndplukkede pop-up-varer.

”Arnold Busck Lab er mere end bare en bogbutik. Her kan vi eksperimentere og prøve forskellige idéer af, og her skal være mulighed for at købe lækre bøger, magasiner, design-nips og gaveartikler til både voksne og børn. Samtidig skal det være en kreativ oase, hvor der åbnes op for et fællesskab med arrangementer og aktiviteter med fagligt og kulturelt indhold”, fortæller adm. direktør Helle Busck Fensvig.

Som besøgende vil du opleve en charmerende storbybutik med masser af stemning, og selvfølgelig nyde godt af et højt serviceniveau hos vores imødekommende og dygtige personale. Man kan forvente en anderledes butik end de andre butikker i Arnold Busck-kæden, men man har som kunde mulighed for at udnytte de mange fordele, der også er i de øvrige Arnold Busck-butikker herunder bl.a. Click & Collect og bytteservice.

Følg med og bliv opdateret på produkter, nyheder og events på ”ArnoldBusckLab” på Facebook og Instagram.

For yderligere oplysninger kontakt:
Adm. direktør Helle Busck Fensvig, tlf. 45 28 05 74 / e-mail: hbf@arnoldbusck.dk

Arnold Busck A/S er Danmarks største og ældste kapitalkæde af boghandlere. Arnold Busck A/S åbnede sin første boghandel i 1896 i Pilestræde og flyttede få år efter til Købmagergade i København. Siden da er det blevet til i alt 30 butikker fordelt på hovedstrøg og i butikscentre overalt i landet samt web-butikken arnoldbusck.dk. Arnold Busck A/S havde en samlet omsætning på 367 mio. kr. i regnskabsåret 2015/2016, et nettoresultat 4 mio. kr., en egenkapital ultimo regnskabsåret på 41 mio. kr. samt et gennemsnitligt antal fuldtidsansatte i samme periode på 232 personer.
 

Arnold Busck og bObles® i nyt samarbejde

Arnold Busck åbner fra fredag den 4. november i alle kædens butikker for salget af bObles Tumlemøbler.

Dermed kan man hos alle Arnold Busck-butikker i hele landet samt på arnoldbusck.dk købe dels en helt ny serie af bObles Tumlebogstaver og Tumlealfabet samt alle de velkendte Tumlemøbler, som har taget børnefamilier i Danmark med storm, siden bObles startede for 10 år siden.

Børn, der leger med og på bObles Tumlemøbler, får bedre indlæringsevner og bliver styrket og udviklet motorisk på en sjov måde.

Arnold Buscks strategi om at tage ansvar for indlæring, sundhed, viden og leg passer rigtig godt til bObles’ produkter. Jo tidligere børns indlæringsevne styrkes, jo større er deres basisviden senere hen i livet. Vi har hos Arnold Busck stor erfaring med udvælgelse, rådgivning og salg af meningsfyldte produkter til børn, og bObles’ Tumlemøbler supplerer meget fint de produkter, vi i øvrigt sælger”, fortæller adm. direktør Helle Busck Fensvig.

Det er dokumenteret af bl.a. Videncenter for Læsning, at læsning er med til at stimulere børns sproglige udvikling, viden om verden, evne til at kommunikere og til selv at læse og skrive. Det er altså af helt vital betydning for børn, at de får interessen for læsning samt at deres indlæringsevne styrkes på så tidligt et tidspunkt som muligt.

Med bObles Tumlemøbler understøtter vi muligheden for at øge indlæring, og derfor er Arnold Busck og bObles et perfekt match”, fortæller Helle Busck Fensvig.

Adm. direktør Lisbet Thyge Frandsen udtaler: ”Vi er hos bObles rigtig glade og stolte af at få mulighed for at samarbejde med Arnold Busck om det, vi brænder for, nemlig at give børn den bedste start i livet. Gennem udvikling af motorikken, styrkes indlæringsevnen, de sociale kompetencer og barnets selvværd. Barnet bliver bedre rustet til at møde verden som det menneske, det er - kort sagt: HAPPY CHILDHOOD – BETTER WORLD. Sammen med Arnold Busck kan vi nå ud til endnu flere børn og deres forældre, og vi tror på, at det er starten på et langt og godt samarbejde til glæde for børn og voksne i hele landet.”

 

bObles Tumletid

I løbet af det nye år kan Arnold Buscks kunder ligeledes glæde sig til bObles Tumletid i Arnold Busck-butikkerne. Tumletid er et eventkoncept, hvor børn og forældre leger sig til en bedre forståelse af, hvordan de kan stimulere og udfordre børnenes motorik. Der bliver rullet, kravlet, hoppet og balanceret, og kroppen bliver glad. Med en god kropsforståelse har børn lettere ved at lære, de fungerer bedre socialt og har en større tro på sig selv. En fagkyndig træner fra bObles – en såkaldt ”Elefantfører” – afvikler Tumletid og fortæller også om, hvordan og hvorfor bObles blev startet – og der er masser af dialog og spørgsmål/svar.

 

For yderligere oplysninger kontakt:

Adm. direktør Helle Busck Fensvig, tlf. 45 28 05 74 / e-mail: hbf@arnoldbusck.dk

Adm. direktør Lisbet Thyge Frandsen, tlf. 20 92 39 81 / e-mail: lisbet@bobles.dk

 

Arnold Busck A/S

Arnold Busck A/S er Danmarks største og ældste kapitalkæde af boghandlere. Arnold Busck A/S åbnede sin første boghandel i 1896 i Pilestræde og flyttede få år efter til Købmagergade i København. Siden da er det blevet til i alt 30 butikker fordelt på hovedstrøg og i butikscentre overalt i landet samt web-butikken arnoldbusck.dk. Arnold Busck A/S havde en samlet omsætning på 367 mio. kr. i regnskabsåret 2015/2016, et nettoresultat 4 mio. kr., en egenkapital ultimo regnskabsåret på 41 mio. kr. samt et gennemsnitligt antal fuldtidsansatte i samme periode på 232 personer.

 

bObles®

bObles har lige fejret sit 10 års jubilæum og har over årene udviklet sig til et stærkt brand med en klar vækststrategi. Det hele startede, da arkitekt Bolette Blædel var på barsel med sit første barn, fandt hun ud af, at der var langt mellem møbler til børn, som appellerede til leg og bevægelse og samtidig levede op til hendes forkærlighed for godt, dansk design. Sammen med sin søster, designer, Louise Blædel, fik hun derfor ideen til at skabe en serie multifunktionelle og motorisk stimulerende møbler, som børn havde lyst til at lege med, og voksne ville byde indenfor i stuen. Ideen om bObles tumlemøbler var født. Siden det første tumlemøbel kom til verden i 2006, har bObles fået international anerkendelse og er blevet hædret med flere designpriser, men missionen er forblevet den samme: at skabe møbler, der motiverer børn til bevægelse og dermed giver børn den bedste start i livet.

Arnold Busck A/S fortsætter den positive trend

Pressemeddelelse  København den 3. oktober 2016

Resumé
Arnold Busck A/S realiserede et resultat på 4,0 mio. kr. i regnskabsåret 2015/2016 mod et resultat på 4,2 mio. kr. for regnskabsåret 2014/15. Den positive trend fra de seneste regnskabsår fortsatte således i 2015/2016, og selskabets kapitalgrundlag er derved intakt, ligesom der er skabt betydelig likviditet i regnskabsåret.

Økonomiske resultater for regnskabsåret 2015/2016
Selskabets økonomiske resultater for regnskabsåret 2015/2016 lå på niveau med 2014/2015. Selskabets omsætning udgjorde 366,5 mio. kr. mod 369,1 mio. kr. i 2014/2015, og selskabet realiserede et driftsresultatet (EBIT) på 6,4 mio. kr. mod et driftsresultat på 7,1 mio. kr. i 2014/2015. Renteudgifterne blev i regnskabsåret reduceret med 0,5 mio. kr., og selskabet realiserede således et samlet resultat på 4,0 mio. kr. mod et resultat på 4,2 mio. kr. for regnskabsåret 2014/2015.

Resultat har været præget af en række såvel ordinære som ekstraordinære forhold. Selskabet arbejder kontinuerligt med trimning af boghandlerkædens sortiment, og dette har i regnskabsåret bidraget positivt til selskabets rentabilitet. Regnskabsåret 2015/2016 er tillige positivt præget af fremgang i en lang række af selskabets butikker. Indtjeningen er negativt påvirket af en nystartet butik, der som forventet endnu ikke har opnået sit fulde potentiale, ligesom der er foretaget kapacitetstilpasning i et par af selskabets butikker. Ligeledes har der været faldende rentabilitet vedrørende selskabets forlagsaktiviteter.

Der er i regnskabsåret fortsat arbejdet målrettet med en reduktion af boghandlerkædens arbejdskapital. Det regnskabsmæssige resultat for selskabet indeholder ikke likvide omkostninger i form af afskrivninger, ligesom der i regnskabsåret er frigivet betydelige pengestrømme fra arbejdskapitalen. Selskabet har i regnskabsåret 2015/2016 genereret betydelig likviditet, og således udgør pengestrømme fra driften 18,5 mio. kr., hvilket er en væsentlig stigning i forhold til 10,2 mio. kr. i regnskabsåret 2014/2015.
Selskabets egenkapital udgjorde ved regnskabsårets udgang 41,3 mio. kr. mod 42,1 mio. kr. i regnskabsåret 2014/2015. Selskabets soliditet endte på 48% mod 47% sidste år.

Adm. direktør Helle Busck Fensvig udtaler: ”Jeg synes, vi kan være oprigtig stolte af de opnåede resultater. Alle medarbejdere har bidraget til, at vi endnu engang har kunnet præstere et resultat på niveau med sidste år. Vi har i 2015/2016 haft fokus rettet mod en række forhold, som allerede har givet positive resultater, og som også gerne skulle give mærkbare resultater i de kommende år, men vi har samtidig kunnet arbejde målrettet med udviklingen af fremtidens boghandel. I et år hvor vi har kunnet fejre 120 års jubilæum, kan man ikke andet end at være ganske stolt af dette.”
Pr. 30. juni har selskabet solgt sine forlagsaktiviteter til Gyldendal A/S. Adm. direktør Helle Busck Fensvig udtalte i forbindelse med salget: ” Vi har i familien gjort os mange overvejelser om problemstillingerne ved at drive et mellemstort forlag i fremtiden. Vi er kommet til den konklusion, at Nyt Nordisk Forlag vil passe bedre ind i en større portefølje end at stå på egne ben. Vi tror, at Nyt Nordisk Forlag vil passe fortræffeligt ind hos Gyldendal, og vi er derfor glade for, at vores forlagsaktiviteter får sit nye hjem på netop dette forlag.”

Forventninger til regnskabsåret 2016/2017
Der vil i de kommende år fortsat være fokus på rentabilitet og konsolidering i branchen. Vi forventer også i det kommende år, at have fokus på en række strukturtilpasninger såvel som tiltag, der skal forbedre selskabets rentabilitet. Samlet set forventes resultatet for boghandlerkæden for regnskabsåret 2016/17 at ligge på et højere niveau end i regnskabsåret 2015/16, der dog fortsat vil være påvirket af den generelle hårde konkurrence i bogbranchen og branchens strukturændringer.

For yderligere oplysninger kontakt:
Adm. direktør Helle Busck Fensvig, tlf. 45 28 05 74 /e-mail: hbf@arnoldbusck.dk

Arnold Busck A/S
Arnold Busck A/S er Danmarks største og ældste kapitalkæde af boghandlere. Arnold Busck A/S åbnede sin første boghandel i 1896 i Pilestræde og flyttede få år efter til Købmagergade i København. Siden da er det blevet til i alt 30 butikker fordelt på hovedstrøg og i butikscentre overalt i landet samt web-butikken arnoldbusck.dk. Arnold Busck A/S havde en samlet omsætning på 367 mio. kr. i regnskabsåret 2015/2016, et nettoresultat 4 mio. kr., en egenkapital ultimo regnskabsåret på 41 mio. kr. samt et gennemsnitligt antal fuldtidsansatte i samme periode på 232 personer.

Gyldendal køber Nyt Nordisk Forlag

København, 27. juni 2016 

 

Med virkning fra 30. juni 2016 overtager Gyldendal Nyt Nordisk Forlag, herunder Schønberg, fra Arnold Busck A/S. Forlaget, der blev stiftet i 1922, udgiver børne-, fag- og håndbøger, livsstils- og gavebøger samt lærebøger inden for sygepleje og medicin.

Blandt Nyt Nordisk Forlags markante udgivelser er det store opslagsværk Medicinsk Kompendium, der er et uomgængeligt værk for alle, der beskæftiger sig med lægefaget og en omfattende portefølje af lærebøger til sundhed og sygepleje i samarbejde med Dansk Sygepleje Råd. Hertil kommer en række forfatterskaber inden for Young Adult og fantasy samt ikke mindst Halfdan Rasmussens forfatterskab til både børn og voksne.

Gyldendals adm. direktør Stig Andersen siger: ”Vi er glade for, at familien bag Arnold Busck A/S har besluttet at sælge sin forlagsvirksomhed til os. Med købet overtager Gyldendal en betydelig portefølje af læremidler til det sundhedsfaglige område og en samling af rettigheder, der føjer sig smukt ind i Gyldendals forlagsaktiviteter. Med overtagelsen vil Gyldendal styrke vores og titlernes position både på markedet for læremidler til sundhedsprofessionerne og på det generelle marked. Vi ser frem til at videreføre Nyt Nordisk Forlags mangeårige samarbejde med Dansk Sygeplejeråd – og naturligvis til et fortsat tæt samarbejde med Arnold Busck.”

Adm. direktør for Arnold Busck A/S, Helle Busck Fensvig, udtaler i forbindelse med salget: ” Vi har i familien gjort os mange overvejelser om problemstillingerne ved at drive et mellemstort forlag i fremtiden. Vi er kommet til den konklusion, at Nyt Nordisk Forlag vil passe bedre ind i en større portefølje end at stå på egne ben. Vi tror, at Nyt Nordisk Forlag vil passe fortræffeligt ind hos Gyldendal, og vi er derfor glade for, at vores forlagsaktiviteter får sit nye hjem på netop dette forlag. Vi ser ligeledes frem til det forsat gode samarbejde med Gyldendal via vores boghandleraktivitet.”

For yderligere oplysninger kontakt:
Helle Busck Fensvig på telefon 4528 0574
Stig Andersen på telefon 5151 1400
 

Fjerde generation fejrer 120 år i bogbranchen

 

Pressemeddelelse                                                                                                                       Torsdag den 27. april 2016

Fjerde generation fejrer 120 år i bogbranchen

 

Mens mange familiedrevne virksomheder møder udfordringer, når én generation skal overlade tøjlerne til den næste, har man i familien Busck igennem fire generationer forstået at lytte til hinanden og vise respekt for henholdsvis den erfaring og den fremdrift, hver generation repræsenterer.

Det er hovedårsagen til, at boghandlerkæden Arnold Busck i næste uge fejrer 120 års fødselsdag.

 

Af Christina Wex, journalist og forfatter

Det er ikke alene en institution inden for formidling af litteratur, det er også en sjældent solid familiehistorie i fire generationer, der i år kan fejre sin 120 års fødselsdag.

I 1896 åbnede Arnold Busck sin første boghandel i Pilestræde sammen med en kompagnon. Få år senere rykkede han videre alene og etablerede sig i en lille butik i Købmagergade, som boghandlen stadig ligger i. Som nabo til Christian IV’s gamle kollegium, Regensen, var butikken meget besøgt af fattige studerende, som fik lov at købe undervisningsbøger på kredit og uden sikkerhed. Den tillid, de blev vist af Arnold Busck, der var kendt som en mand med hjerte på rette sted, blev siden belønnet, for som årene gik, realiserede de studerende en akademisk karriere og blev trofaste kunder i butikken. Mange af dem blev tilmed forfattere på det forlag, som Arnold Busck på opfordring fra kvarterets lærde etablerede i 1922, da han købte Nyt Nordisk Forlag og gjorde Arnold Busck til en virksomhed i to sideløbende spor; boghandel og forlag, der den dag i dag bidrager med stor gensidig indsigt.

 

Arnold Busck var en særdeles arbejdsom mand og aktiv til det sidste, og da han i 1953 døde i en alder af 81 år, var arvefølgen sikret.  Den mellemste af hans tre sønner, Helge Arnold Busck, var nemlig allerede mange år tidligere trådt ind i den daglige ledelse. Helge var oprindelig bankuddannet, men havde været på dannelsesrejse rundt omkring i Europa, for Arnold Busck var bevidst om betydningen af at byde verden velkommen. Allerede i 1923 havde han i samme ånd etableret en afdeling med udenlandsk litteratur, den eneste af sin slags i København, som den dag i dag stadig er særdeles velbesøgt.

 

Helge Arnold Busck drev virksomheden i mange år og med stor succes. Han stod i spidsen for adskillige udvidelser, blandt andet købet i 1971 af den fine gamle ejendom på Købmagergade. Det havde været på tale flere gange tidligere, men modet til at foretage en så stor investering havde hver gang svigtet. Forretningen Arnold Busck er i sjæl og ånd bygget på et princip om, at man først bruger pengene, når man har dem. Derfor har man igennem årene kun satset inden for rammerne af det mulige.

Også Helge Arnold Busck fik en søn; Ole Arnold Busck. I første omgang tøvede han med at følge i de fædrene fodspor og der var dengang som nu ingen udtalte forventninger i familien til, at næste generation skulle løfte arven. Ole besluttede sig dog alligevel for at tage en uddannelse på Handelshøjskolen, hvor han senere havde en lang karriere som underviser og censor sideløbende med posten som administrerende direktør for forlaget. Inden han fik lov at præge virksomheden, blev han som sin egen far sendt på en dannelsesrejse, der varede i hele fire år for at blive klædt bedst muligt på til opgaven.

 

Fra 1963 og frem til Helge Arnold Buscks død i 1985 arbejdede far og søn sammen, ligesom Helge i mange år havde arbejdet sammen med sin far. Noget af det, der særligt karakteriserer familievirksomhedens historie, er et usædvanligt ukompliceret samarbejde mellem generationerne. Hvor det i mange familie-virksomheder giver store udfordringer, når forretningen skal overdrages til en ny generation, har man i familien Busck altid haft stor respekt både for den erfaring, den siddende generation er i besiddelse af, og den nytænkning, en ny generation bringer med sig, og som er nødvendig for virksomhedens udvikling.

Ligesom sin far var Ole mest engageret i forlagsvirksomheden, mens ansatte direktører drev boghandlen, der frem til 1980’erne kun bestod af den ene i Købmagergade, som til gengæld løbende voksede sig større.

 

I 1980’erne begyndte Arnold Busck at opkøbe boghandlere rundt omkring i landet, omkring 15 i alt. Den privatejede kæde voksede således støt og roligt, og den samme udvikling sås på forlagssiden, hvor man allerede i 1960’erne var begyndt at opkøbe mindre forlag, heriblandt Det Schønbergske Forlag med hvilket man overtog udgivelsen af mange af Halfdan Rasmussens populære bøger.

 

I 1997 blev der langsomt indledt en proces hen imod endnu et generationsskifte. Selvom Ole Arnold Busck har to børn, Peter Arnold Busck og Helle Busck Fensvig, som begge er uddannede økonomer, havde ingen af dem interesse i at gå ind i virksomheden. Sønnen valgte at fortsætte en tradition på den mødrene side, nemlig driften af Rye Nørskov Gods, hvor han i dag er fjerde generation, mens Helle Busck Fensvig i hvert fald i første omgang valgte en fremtid i finansverdenen. 

Det blev derfor svigersønnen, Jesper Toft Fensvig, der kom til at repræsentere næste generation, og i omkring 10 år kørte Ole og han parløb, indtil Ole Arnold Busck i 2007 i en alder af ”kun” 70 år valgte at overlade pladsen som administrerende direktør på Nyt Nordisk Forlag til sin svigersøn. Ved siden af gerningen som administrerende direktør for forlagsvirksomheden, markerede Ole Arnold Busck sig som mangeårig formand for Forlæggerforeningen (i dag Danske Forlag), ligesom han var præsident for Scleroseforeningen og næstformand i den internationale scleroseforening, drevet af et stort personligt engagement, som ikke mindst skyldtes hustruen Karens mangeårige kamp med sygdommen. Det har alle dage været naturligt for familien Buscks medlemmer at tage del i branchearbejdet, for det giver både viden og inspiration. Således er det i dag Jesper Toft Fensvig, der sidder i bestyrelsen i Danske Forlag, mens Helle Busck Fensvig blandt andet er medlem af bestyrelsen i Boghandlerforeningen, bogbranchens logistikvirksomhed DB og Detailforum.

 

Da Arnold Busck for første gang kastede sig ud i en større ekspansion ved i 2008 at købe konkurrenten B.O. Bøger, kunne ingen vide, at verden stod på kanten af en alvorlig finanskrise. Helle Busck Fensvig havde været en væsentlig del af overtagelsesprocessen og lod sig nu udfordre af krisen til at være med til at løfte familiearven, først som aktiv bestyrelsesformand og siden som administrerende direktør for boghandlerkæden, hvorved hun også arbejdsmæssigt kom til at køre parløb med sin mand, Jesper Toft Fensvig, der fortsat var – og er – direktør på forlaget.

Finanskrisen havde store konsekvenser, men branchen var ydermere ramt af flere nye salgskanaler og en politisk beslutning om at liberalisere bogmarkedet, hvilket sendte priserne i frit fald. Mens mange boghandlere måtte skære ned eller lukke, var Helle Busck Fensvig drevet af en indædt vilje til at få vendt tingene, og der fulgte således fem svære år, hvor alt blev kigget efter i sømmene og skåret til. Den store indsats lønnede sig. I dag har Arnold Busck 30 sunde forretninger og en velbesøgt webshop med et stort udvalg af litteratur, der spænder fra tidens bestsellere til den smalle digtsamling, faglitteratur om alskens emner, børnebøger og udenlandsk skønlitteratur på originalsprog. Og der er igen sorte tal på bundlinjen.

 

Hvor bogen er på vej hen, tør de færreste spå om. Bøger kommer i dag både på print, på internettet og som lydbog, og det kræver stor tilpasningsevne, ligesom man som forlag og boghandler skal være aktiv på mange platforme for at ramme alle målgrupper. Det kræver tilpasningsevne, kreativitet og tid.  Bogen bejler til fritiden, og vi får mere af den, men samtidig skal bogen kæmpe om at få plads blandt alle mulige andre tilbud. Foreløbig er man dog ikke bekymret hos Arnold Busck. Andelen af befolkningen, der er 50+ vokser, og det er en generation, der læser mange bøger, så der skal nok være kunder de næste mange år. Til gengæld er man bevidst om, at man skal tilbage til rødderne og gøre det, man gør bedst, for det er dialogen og vejledningen fra belæste medarbejdere, der repræsenterer den egentlige værdi i at handle bøger i en boghandel. Det var det, Arnold forstod, da han i 1896 slog dørene op til den første lille forretning, og det er det samme, de 30 boghandlere rundt omkring i Danmark er bevidste om hver morgen, når de gør sig klar til at møde dagens kunder.

 

For Arnold Buscks kunder markeres fødselsdagen med en kampagne fra den 10. maj, hvor der vil være såvel gode tilbud som spændende produkter, der repræsenterer historien lokalt og på tværs af landet.

 

For yderligere oplysninger kontakt:

Adm. direktør Helle Busck Fensvig, tlf. 45 28 05 74 /e-mail: hbf@arnoldbusck.dk

 

 

Arnold Busck A/S

Arnold Busck A/S er Danmarks største og ældste kapitalkæde af boghandlere. Arnold Busck A/S åbnede sin første boghandel i 1896 på Købmagergade i København. Siden da er det blevet til i alt 30 butikker fordelt på hovedstrøg og i butikscentre overalt i landet samt web-butikken arnoldbusck.dk. Arnold Busck driver desuden forlagsaktiviteter under navnene Nyt Nordisk Forlag og Det Schønbergske Forlag. Arnold Busck A/S havde en samlet omsætning på 369 mio. kr. i regnskabsåret 2014/2015, et driftsresultat (EBIT) på 7 mio. kr., en egenkapital ultimo regnskabsåret på 42 mio. kr. samt et gennemsnitligt antal fuldtidsansatte i samme periode på 230 personer.

Arnold Busck A/S fortsætter de gode takter

Pressemeddelelse -  København den 1. oktober 2015

Resumé

Arnold Busck A/S realiserede et resultat på 4,2 mio. kr. i regnskabsåret 2014/2015 mod et resultat på 3,9 mio. kr. for regnskabsåret 2013/14. De gode takter fra regnskabsåret 2013/2014 fortsatte således i 2014/2015, og selskabets kapitalgrundlag er derved blevet yderligere styrket. Selskabets egenkapital udgjorde ved regnskabsårets udgang 42,1 mio. kr. mod 37,9 mio. kr. i regnskabsåret 2013/14.

 

Økonomiske resultater for regnskabsåret 2014/2015

Selskabets omsætning for regnskabsåret 2014/15 udgjorde 369,1 mio. kr. Sammenlignes med 2013/14 oplevede selskabet et mindre fald i aktivitetsniveauet primært relateret til selskabets forlagsaktiviteter. Dette hang sammen med, at forlaget solgte færre bøger til eksterne boghandler, samt at også det direkte salg til andre kanaler var lavere end i regnskabsåret 2013/14.

Selskabet realiserede for regnskabsåret 2014/15 en faldende rentabilitet som følge af den manglende forlagsafsætning samt en større stigning i boghandleraktivitetens husleje i selskabets flagskibsbutik i Købmagergade i København. Selskabets driftsresultat (EBIT) udgjorde på trods heraf 7,1 mio. kr. mod et driftsresultat på 8,6 mio. kr. i 2013/14. Renteudgifterne blev i regnskabsåret reduceret med 1 mio. kr., og selskabet realiserede således et samlet resultat på 4,2 mio. kr. mod et resultat på 3,9 mio. kr. for regnskabsåret 2013/14.

Adm. direktør Helle Busck Fensvig udtaler: ”Jeg synes, vi igen i år kan være oprigtig stolte af vores indsats. Alle medarbejdere har bidraget til, at vi endnu engang har kunnet opnå så flot et resultat. Vi har fortsat haft fokus rettet mod en række forhold, som har givet positive resultater i det netop afsluttede regnskabsår, og som også gerne skulle give mærkbare resultater i de kommende år, men vi har samtidig hermed kunnet arbejde målrettet med udviklingen af fremtidens boghandel.”

I slutningen af regnskabsåret overtog selskabet et butikslokale i Ryesgade 3 i Aarhus. Det har længe været et ønske for selskabet at skulle være etableret i Aarhus, så det er meget tilfredsstillende, at Arnold Busck nu har fundet den rette placering. Butikken åbnede den 4. juni 2015 og har allerede opnået et solidt fodfæste i byen.

Selskabet var i regnskabsåret negativt påvirket af driften af en enkelt butik, som på grund af finanskrisen og den generelle markedsudvikling for boghandlervirksomhed aldrig opnåede det fornødne fodfæste, og denne butik lukkede i slutningen af regnskabsåret. Et par af selskabets butikker blev i regnskabsåret tillige tilpasset aktivitetsniveauet. Begge tiltag vil medføre en forbedring af selskabets fremtidige rentabilitet.

Der blev i regnskabsåret fortsat arbejdet målrettet med en reduktion af boghandlerkædens arbejdskapital. Det regnskabsmæssige resultat for selskabet indeholdt betydelige ikke-likvide omkostninger i form af afskrivninger, således at driftsresultatet efter tilbageførsel af ikke-likvide omkostninger udgjorde et større positivt beløb på 10,2 mio. kr., hvilket var en stigning i forhold til 5,8 mio. kr. i regnskabsåret 2013/14.

Selskabets egenkapital udgjorde ved regnskabsårets udgang 42,1 mio. kr. mod 37,9 mio. kr. i regnskabsåret 2013/14. Selskabets soliditet endte på 47% mod 41% sidste år. 

Forventninger til regnskabsåret 2015/2016

Der vil i de kommende år fortsat være fokus på rentabilitet og konsolidering i branchen. Samlet forventes resultatet for 2015/16 i forhold til 2014/15 at udgøre et større positivt driftsresultat, der dog fortsat vil være påvirket af den generelle hårde konkurrence i bogbranchen og branchens strukturændringer.

For yderligere oplysninger kontakt:
Adm. direktør Helle Busck Fensvig, mobil: 20 70 55 37/ hbf@arnoldbusck.dk
 

Arnold Busck støtter WAWCAS

Arnold Busck støtter WAWCAS International og iværksætter initiativer med fokus på børn og læring i Nepal

 

I september får danskerne en unik mulighed for at høre en øjenvidnefortælling fra Nepal om landet, folket og forårets altødelæggende jordskælv. Det sker, når boghandlerkæden Arnold Busck og non-profit organisationen WAWCAS International afholder arrangementer i Aarhus og København.

I foråret 2015 blev Nepal ramt af en række jordskælv, der jævnede huse og hjem med jorden og efterlod tusindvis af landets fattige uden tag over hovedet. Derfor har landet mere end nogensinde før brug for langvarig og bæredygtig hjælp.

Nepal er et af verdens fattigste lande, og det gamle kastesystem gør det svært for kvinder fra en lav kaste at klare sig i samfundet. Det forsøger det dansk-nepalesiske græsrodsprogram WAWCAS International at gøre op med. Siden 2007 har WAWCAS International hjulpet nepalesiske kvinder i hovedstaden Kathmandu og i Lamjung-området ud af dyb fattigdom gennem små iværksætterlån og 16 måneders træning i at starte egen virksomhed.

Træning og supervision af kvinder før, under og efter de opstarter deres virksomhed gør kvinderne i stand til at leve et værdigt og værdifult hverdagsliv til gavn for kvinderne selv og deres børn.

Det har givet tusinder af børn mulighed for at gå i skole og dermed få bedre chancer for at skabe sig en fremtid.

Boghandlerkæde med ambitioner for de fattigste

Danmarks ældste kapitalkæde af bogforhandlere, Arnold Busck, har fulgt WAWCAS International og bemærket programmets effekt for landets fattigste og især for børn. Det er et fokusområde, som harmonerer med Arnold Buscks værdier, og kæden har derfor indgået et samarbejde med WAWCAS International.

”Arnold Busck fokuserer på læring, og vi brænder for at tage ansvar for læring i bred forstand. Derfor har vi valgt at støtte WAWCAS International, som gennem læring, inspiration og rollemodeller sætter kvinder i stand til at løfte sig ud af fattigdommen. Og derigennem give børnene muligheden for den skolegang og læring, som kan være adgangsbilletten til at skabe sig et bedre og værdigt liv, ” fortæller adm. direktør i Arnold Busck A/S, Helle Busck Fensvig.

Et oplagt samarbejde med fornyet fokus

Samarbejdet mellem Arnold Busck og WAWCAS International indebærer  blandt andet  en række arrangementer i Aarhus og i København, og en synliggørelse i de kommende måneders markedsføringsmateriale fra Arnold Busck.

Til arrangementerne vil Programdirektør i WAWCAS International, Sangeeta Shrestha, som til daglig bor og arbejder i Nepal, komme til Danmark, hvor hun vil give sin personlige øjenvidneberetning. Hun får følgeskab af International Programdirektør og stifter, Nina Billenstein Schriver, som gennem mange års arbejde i Nepal har et helt særligt kendskab til landet, folket og de udfordringer, de står overfor.

Arrangementerne, som afholdes i begyndelsen af september i Arnold Busck-butikkerne i Aarhus og i Købmagergade i København, giver alle interesserede en sjælden mulighed for at høre mere om Nepal, om den aktuelle situation, og ikke mindst det arbejde WAWCAS International udfører.

Synliggørelsen af WAWCAS International i markedsføringsmaterialet sker med det formål at skabe ekstra fokus på landet, børnene og WAWCAS Internatinoal som en vej ud af fattigdom.

”Den plads WAWCAS International får i markedsføringsmaterialet muliggør, at vi kan sprede budskabet til rigtig mange folk, som ellers ikke ville have hørt om programmet. Det er opmærksomhed, der direkte kommer kvinderne og børnene i Nepal til gode, ” udtaler Nina Schriver, International Programdirektør i WAWCAS International.  

Arrangementerne finder sted onsdag d. 2. september kl. 18.30 hos Arnold Busck  i Købmagergade 49 i København og fredag d. 4. september kl. 16.00 hos Arnold Busck i Ryesgade 3 i Aarhus.

Fakta om WAWCAS

• I alt 1.250 kvinder er med i programmet, heraf har 950 kvinder afsluttet programmet og driver stadig deres forretninger.
• Af de 950 kvinder, der har afsluttet programmet, er kun 4 kvinder faldet ud.
• 100% af WAWCAS-kvindernes børn går regelmæssigt i skole i løbet af det første år, kvinderne deltager i programmet. I Lamjung går kun 20% af børnene går i skole, når deres mødre starter i WAWCAS International.
• WAWCAS International samarbejder med den nepalesiske NGO Slisha, der siden 1999 har arbejdet for at forbedre forholdene for landets fattigste. WAWCAS-teamet i Nepal støtter kvinderne i form af uddannelse og supervision både inden og efter opstart af de små virksomheder.

Fakta om Arnold Busck

Arnold Busck A/S er Danmarks største og ældste kapitalkæde af boghandlere. Arnold Busck A/S åbnede sin første boghandel i 1896 på Købmagergade i København. Siden da er det blevet til i alt 30 butikker fordelt på hovedstrøg og i butikscentre overalt i landet samt web-butikken www.arnoldbusck.dk. Arnold Busck driver desuden forlagsaktiviteter under navnene Nyt Nordisk Forlag og Det Schønbergske Forlag. Arnold Busck A/S havde en samlet omsætning på 377 mio. kr. i regnskabsåret 2013/2014, et driftsresultat (EBIT) på 8,6 mio. kr. og et gennemsnitligt antal fuldtidsansatte i samme periode på 238 personer.

Yderligere oplysninger:

• Helle Busck Fensvig, Adm. Direktør, Arnold Busck, telefon: 45280574
• Nina Schriver, International programdirektør i WAWCAS International, telefon: 20345307 www.wawcasinternational.com

Arnold Busck åbner i Aarhus den 4. juni

København den 3. juni 2015

Torsdag morgen den 4. juni 2015 kl. 10.00 slår Arnold Busck dørene op og byder velkommen til en ny butik i Ryesgade 3 i Aarhus. Denne dag er også dagen, hvor der er Verdensbilleder i Aarhus City, og Arnold Busck holder derfor åbent helt frem til midnat. Hele dagen vil butikken bugne af gode åbningstilbud, og der vil være gratis smagsprøver, forfriskninger, forfatterbesøg, spændende konkurrencer med flotte præmier og aktiviteter for børn og voksne i alle aldre. Hold øje med åbningsannoncen i Århus Onsdag den 3. juni og se mere på:

arnoldbusck.dk/butikker/aarhus
facebook.com/ArnoldBusckAarhus
instagram.com/arnoldbusckaarhus

Med åbningen af den nye butik i Ryesgade 3 i hjertet af Aarhus er Arnold Busck centralt placeret i alle større danske byer. ”Det er ingen hemmelighed, at Arnold Busck længe har ønsket at være til stede i Danmarks næststørste by, så da den rigtige mulighed bød sig, slog vi til.” siger administrerende direktør Helle Busck Fensvig.

Med sine 500 kvadratmeter i 3 niveauer er butikken i Ryesgade 3 en af provinsens absolut største
boghandler, og de mange lokale kunder vil fra torsdag den 4. juni 2015 kunne nyde godt af Arnold Buscks gode service samt vidende og dedikerede medarbejdere, når Arnold Busck slår dørene op for den nye butik.

Arnold Busck har længe haft et stort salg i Aarhus fra webshoppen arnoldbusck.dk, og kunderne har i
mange år efterlyst muligheden for at købe bøger også i en fysisk butik i Aarhus. ”Den mulighed giver vi
dem nu, og det er vi naturligvis meget glade for. Vi håber selvfølgelig, at alle vores trofaste kunder bliver
lige så begejstrede for, at vi endelig kommer til byen, som vi er.” fortsætter Helle Busck Fensvig.

En boghandel med historie
Lokalerne i Ryesgade 3 har tidligere huset Vangsgaards boghandel. Henning Clausen etablerede boghandlen tilbage i 1942, og havde drevet boghandlen i 62 år, da han solgte og gik på pension. Det er altså en butik med en endog særdeles lang historie, som nu bliver en del af Arnold Busck. Det ligger godt i tråd med Arnold Buscks egen historie, som går helt tilbage til 1896, hvor den første butik i København blev etableret.

For yderligere oplysninger kontakt:
Adm. direktør Helle Busck Fensvig, tlf.: 20 70 55 37, hbf@arnoldbusck.dk

Arnold Busck A/S
Arnold Busck A/S er Danmarks største og ældste kapitalkæde af boghandlere. Arnold Busck A/S åbnede sin første boghandel i 1896 på Købmagergade i København. Siden da er det blevet til i alt 30 butikker fordelt på hovedstrøg og i butikscentre overalt i landet samt web-butikken arnoldbusck.dk. Arnold Busck driver desuden forlagsaktiviteter under navnene Nyt Nordisk Forlag og Det Schønbergske Forlag. Arnold Busck A/S havde en samlet omsætning på 377 mio. kr. i regnskabsåret 2013/2014, et driftsresultat (EBIT) på 8,6 mio. kr. og et gennemsnitligt antal fuldtidsansatte i samme periode på 238 personer.

Byt en bog hos Arnold Busck

 

Alle butikker i Arnold Busck-kæden har byttebogsreoler med brugte bøger, som er indleveret af kunder. 

Medbring en eller flere brugte bøger til din lokale Arnold Busck-butik. Du kan få en brugt bog fra byttebogreolen med hjem, som en anden person har indleveret. Ganske gratis. Kig efter den grønne byttebogetiket på forsiden af bøger, der er med i ordningen. 

Del din gode læseoplevelse med andre, og undgå, at gode bøger samler støv på hylderne derhjemme.

#byttebog

Med Byt en bog kan du give bøgerne et langt godt liv og dele den gode læseoplevelse med andre.

 

-          Du giver bøgerne et længere liv.

-          Du kan komme af med bøger, du ikke har plads til.

-          Du kan dele dine læseoplevelser med andre.

-          I stedet for at smide læste bøger ud, giver du læseoplevelsen videre – det er også godt for miljøet.

-          Du får selv adgang til mange nye læseoplevelser, uden at det koster dig en krone.

                

 

De fleste læsere har bøger stående hjemme på reolen, på loftet eller i kælderen, der blot samler støv – og det er synd” siger administrerende direktør Helle Busck Fensvig. ”Med tiltaget håber vi at aktivere de mange gode bøger og få vores kunder til at dele deres læseoplevelser med andre”.

 

Det kan virke som et usædvanligt tiltag for en detailhandler, der ellers gerne vil have kunderne til at købe mest muligt, men vi tror selvfølgelig på, at vi kan skabe et yderligere incitament for vores loyale kunder til at besøge vores butikker. Der skal nok ryge nogle ekstra bøger i indkøbskurven ind i mellem, hvis der ikke lige er en Byt en bog, der falder i smag.” fortsætter administrerende direktør Helle Busck Fensvig.

Find din nærmeste Arnold Busck-butik her>>

 

Presseinformation

Arnold Busck besvarer gerne alle henvendelser fra pressen.

Kontakt os for kommentarer vedrørende:

- Tendenser på bogmarkedet: Fortrænger bestsellerismen den litterære bredde? Falder salget af krimier? Skal selvudgiverne redde bogen?

- Bogsalget: Er det blevet sværere at sælge bøger? Overtager nettet bogsalget?

- Kulturpolitiske spørgsmål med relation til bogmarkedet: Biblioteksaftaler, litteraturstøtteordninger, moms, e-bøger.

- Litterære tendenser: Nye forfatternavne? Hvad bliver den næste bestseller?

- Aktuelle boghandlerrelaterede spørgsmål i øvrigt: Hvilke udfordringer venter dansk boghandel? Hvordan ser fremtidens danske boghandel ud?

 

Bestsellerlister

Arnold Busck leverer hver uge bestsellerlister til en række danske medier heriblandt

Politiken
Berlingske
Danmarks Radio
Tv2
Information
Børsen og Kristeligt Dagblad.

Hver uge opgøres salget i kategorierne Biografier, Skønlitteratur, Faglitteratur, Livsstil, Paperbacks, Børne- og ungdomsbøger, Engelsksprogede bøger og Brætspil.
Ved henvendelse kan vi desuden lave opgørelser over andre kategorier. For at modtage Arnold Buscks bestsellerlister kontakt Andreas Nordkild Poulsen.

Hent Arnold Buscks logo her: Download Arnold Busck logo - Klik her
Er der behov Arnold Buscks logo i andre størrelser eller formater kontakt undertegnede.

Kontakt:

Arnold Busck
Tlf.: 45 28 05 70
info@busck.dk

Butikken i Købmagergade egner sig godt til optagelser on location. For brug af butikken kontakt Arnold Busck på telefon 45 28 05 70.

 

Byt dine gamle bøger til andre gamle bøger hos Arnold Busck

I forbindelse med Danmark læser-dagen 23. april åbner Arnold Busck for et helt nyt tiltag. Fremover kan kunderne aflevere deres læste bøger i udvalgte Arnold Busck-butikker og tage en anden brugt bog med hjem – ganske gratis.

 

Torsdag d. 23. april går vi i gang. Denne dag kan kunderne i alle Arnold Buscks 30 butikker aflevere en brugt bog og få 50 % rabat på en ny bog i butikken efter eget valg.

 

De bøger vi modtager d. 23. april bliver sorteret og efterfølgende sat på de specielle Byt en bog-reoler, der etableres i udvalgte butikker. Herefter kan alle kunder aflevere en brugt bog i disse butikker og ganske gratis tage en anden brugt bog fra reolen med hjem.

De fleste læsere har bøger stående hjemme på reolen, på loftet eller i kælderen, der blot samler støv – og det er synd” siger administrerende direktør Helle Busck Fensvig. ”Med tiltaget håber vi at aktivere de mange gode bøger og få vores kunder til at dele deres læseoplevelser med andre”.

 

Udover at give kunderne mulighed for at dele deres læseoplevelser med andre giver det også kunderne mulighed for at komme af med de bøger, de ikke har plads til, spare miljøet for bøger, der ellers ville blive smidt ud og selvfølgelig få adgang til nye læseoplevelser uden at skulle have penge op af lommen.

 

Det kan virke som et usædvanligt tiltag for en detailhandler, der ellers gerne vil have kunderne til at købe mest muligt, men vi tror selvfølge på, at vi kan skabe et yderligere incitament for vores loyale kunder til at besøge vores butikker. Der skal nok ryge nogle ekstra bøger i indkøbskurven ind i mellem, hvis der ikke lige er en byttebog, der falder i smag.” fortsætter administrerende direktør Helle Busck Fensvig.

 

 

 

For yderligere oplysninger kontakt:

Adm. direktør Helle Busck Fensvig, tlf.: 20 70 55 37, hbf@arnoldbusck.dk

Kommunikationschef Andreas Nordkild Poulsen, mobil tlf.: 60 37 04 07, anp@arnoldbusck.dk

 

Arnold Busck A/S

Arnold Busck A/S er Danmarks største og ældste kapitalkæde af boghandlere. Arnold Busck A/S åbnede sin første boghandel i 1896 på Købmagergade i København. Siden da er det blevet til i alt 30 butikker fordelt på hovedstrøg og i butikscentre overalt i landet samt web-butikken arnoldbusck.dk. Arnold Busck driver desuden forlagsaktiviteter under navnene Nyt Nordisk Forlag og Det Schønbergske Forlag. Arnold Busck A/S havde en samlet omsætning på 377 mio. kr. i regnskabsåret 2013/2014, et driftsresultat (EBIT) på 8,6 mio. kr. og et gennemsnitligt antal fuldtidsansatte i samme periode på 238 personer.

Pressemeddelelse Årsrapport Arnold Busck 2013-2014

København den 16. september 2014
 

Arnold Busck A/S høster frugterne af flere års hårdt arbejde

 

Resume

Arnold Busck A/S realiserede et driftsresultat (EBIT) på 8,6 mio. kr. i 2013/2014 mod et negativt driftsresultat på -12,4 mio. kr. i 2012/2013, hvilket er en forbedring på 21,0 mio. kr.

 

Samling af driftsaktiviteter

Arnold Busck A/S samlede med driftsmæssig virkning fra 1. maj 2012 alle boghandler og forlagsaktiviteter i ét selskab. Denne omstrukturering blev gennemført for at styrke de driftsmæssige aktiviteter relateret til udgivelse og salg af bøger på alle platforme i alle kanaler. Desuden blev selskabets finansielle råderum væsentligt styrket ved denne omstrukturering.

 

Økonomiske resultater for regnskabsåret 2013/2014

Selskabets omsætning for regnskabsåret 2013/14 udgjorde 377,0 mio. kr. Sammenlignes med 2012/13 har selskabet oplevet et mindre fald i aktivitetsniveauet relateret til afvikling af visse butikker med ikke tilfredsstillende rentabilitet samt mindre aktivitet i selskabets forlagsaktiviteter. Selskabet har for regnskabsåret 2013/2014 realiseret en stigende rentabilitet. Således realiserede selskabet et driftsresultat (EBIT) i 2013/2014 på 8,6 mio. kr. mod et negativt driftsresultat på -12,4 mio. kr. i 2012/13, hvilket er en forbedring på 21,0 mio. kr. Selskabet har for regnskabsåret 2013/2014 realiseret et positivt nettoresultat på 3,9 mio. kr. mod et negativt nettoresultat på -10,8 mio. kr. i 2012/13. Ledelsen anser resultatet for tilfredsstillende.

Adm. Direktør Helle Busck Fensvig udtaler: ”Jeg synes, vi kan være oprigtig stolte af vores indsats. Alle medarbejdere har bidraget til, at vi har kunnet opnå så flot et resultat. Vi tog nogle hårde beslutninger i regnskabsåret 2012/2013 og har taget lige så mange svære beslutninger i dette regnskabsår, men det har heldigvis vist sig at være de rigtige dispositioner. De drøje hug, vi påtog os i regnskabsåret 2012/2013, har vi tillige kunnet høste frugterne af i regnskabsåret 2013/2014. Vi har gennemført en række tiltag i de senere år, som gerne skulle give synlige resultater i de kommende år. Nu kan vi endelig bruge tiden på at kigge fremad fremfor alene at være fokuseret på oprydning.”

Målet med omstruktureringen i regnskabsåret 2012/2013 var i første omgang at opnå bedre rentabilitet i selskabet. Det er lykkes. Regnskabsåret 2013/2014 var præget af at skære ikke bidragende aktiviteter fra, en stram omkostningsstyring samt en justering af kapacitet til det aktuelle aktivitetsniveau. Året var dog også præget af den generelle negative markedsudvikling for boghandlerbranchen samt finansieringen heraf.

Selskabet har i regnskabsåret 2013/2014 fortsat været negativt påvirket af driften af nogle butikker, som på grund af finanskrisen og den generelle markedsudvikling for boghandlervirksomhed ikke har det fornødne fodfæste. Disse butikker har været tabsgivende og vil blive afviklet, såfremt rentabilitet ikke opnås. Et par af selskabets butikker er i regnskabsåret tilpasset aktivitetsniveauet, hvilket har betydet en forbedring af selskabets rentabilitet.

Det regnskabsmæssige resultat indeholder betydelige ikke likvide omkostninger i form af afskrivninger, således at selskabets drift efter tilbageførsel af ikke likvide omkostninger genererede mere end 13 mio. kr. i likviditet.

Selskabets egenkapital udgjorde ved regnskabsårets udgang 37,9 mio. kr. mod 33,9 mio. kr. i 2012/2013.

Selskabets soliditet er således på 41% mod 34% sidste år.

 

Forventninger til regnskabsåret 2014/2015

Der vil i de kommende år fortsat være fokus på rentabilitet og konsolidering i branchen. Samlet forventes resultatet for 2014/2015 i forhold til 2013/2014 at udgøre et større positivt driftsresultat, der dog fortsat vil være påvirket af den generelle hårde konkurrence i bog- og forlagsbranchens samt branchens strukturændringer.

 

For yderligere oplysninger kontakt:

Adm. direktør Helle Busck Fensvig tlf.: 45 28 05 74, hbf@arnoldbusck.dk

 

Arnold Busck A/S

Arnold Busck A/S er Danmarks største og ældste kapitalkæde af boghandlere. Arnold Busck A/S åbnede sin første boghandel i 1896 på Købmagergade i København. Siden da er det blevet til i alt 30 butikker fordelt på hovedstrøg og i butikscentre overalt i landet samt web-butikken arnoldbusck.dk. Arnold Busck driver desuden forlagsaktiviteter under navnene Nyt Nordisk Forlag og Det Schønbergske Forlag. Arnold Busck A/S havde en samlet omsætning på 377 mio. kr. i regnskabsåret 2013/2014, et driftsresultat (EBIT) på 8,6 mio. kr. og et gennemsnitligt antal fuldtidsansatte i samme periode på 238 personer.

Arnold Busck og Panduro Hobby i nyt samarbejde

3. juni 2014

Arnold Busck åbner nu i udvalgte butikker for et mindre sortiment af produkter fra Panduro Hobby.

Fra i dag kan man således hos Arnold Busck i Lyngby, Svendborg, Hjørring, Holstebro og Valby købe en lang række produkter fra Panduro Hobbys sortiment.

”Arnold Buscks fokus på produkter til læring og udvikling passer godt til Panduro Hobbys produkter til den kreative kunde. Vi har stor erfaring med salg af papirvarer, kontorartikler, trendvarer mv. og Panduros varesortiment supplerer meget fint de produkter, vi i øvrigt sælger”, fortæller Adm. direktør Helle Busck Fensvig.

Thomas Panduro udtaler: ” Vi er i Panduro glade og stolte af at få mulighed for at levere produkter til Arnold Busck – vi håber og tror, at det er starten på et langt og godt samarbejde til glæde for både vores og ikke mindst Arnold Buscks mange kunder.”

Et naturligt samarbejde

Helle Busck Fensvig fortsætter: ”Det at skabe noget taler til både hjernen og hjertet - ligesom læsning. Derfor lå samarbejdet meget naturligt for os. Selvom tv og computerspil tager meget af danskernes tid, er der også behov for fordybelse og kreativitet, og her kan Arnold Busck tilbyde begge dele.”

Foreløbig gælder samarbejdet de fem omtalte butikker, men det er planen at udvide samarbejdet til også at omfatte mange andre af Arnold Buscks i alt 30 butikker, når erfaringer fra de første 5 butikker er høstet.

 

For yderligere oplysninger kontakt:

Adm. Direktør Helle Busck Fensvig, Arnold Busck, tlf. +45 45 28 05 74, hbf@arnoldbusck.dk

Adm. Direktør Thomas Panduro, Panduro Hobby, tlf. +46 70 625 57 90, thomas.panduro@panduro.se

 

Arnold Busck A/S

Arnold Busck A/S er Danmarks største og ældste kapitalkæde af boghandlere. Arnold Busck åbnede sin første boghandel i 1896 på Købmagergade i København. Siden da er det blevet til i alt 30 butikker fordelt på hovedstrøg og i butikscentre overalt i landet samt web-butikken arnoldbusck.dk. Arnold Busck A/S driver tillige forlaget Nyt Nordisk Forlag, som er udgiver af en lang række fagbøger, ungdomsbøger, børnebøger mv. Selskabet havde en samlet omsætning på DKK 408 mio. i regnskabsåret 2012/2013 og havde et gennemsnitligt antal fuldtidsansatte i samme periode på 256 personer.

 

Panduro Hobby

Panduro Hobby er Nordens førende leverandør af hobby og DIY materialer. Panduro startede i Pilestræde i København i 1950’erne. I 1962 åbnede den første butik i Sverige, i 1977 fulgte Norge efter, og i 2010 kom Tyskland til. I dag er der ca. 75 Panduro-butikker i Skandinavien og 5 i Tyskland. Siden 2012 har Panduro Hobby ejet hobbykæden Pipoos i Holland/Belgien med 30 butikker. Panduro har solgt varer via postordre siden 60’erne, og har i dag omfattende e-handel på alle ovennævnte markeder. Firmaet beskæftiger i dag ca. 550 fuldtidsansatte (ekskl. Pipoos), og i løbet af 2014/2015 åbnes yderligere 5 nye butikker.

 

Indieforfatter storsælger hos Arnold Busck

20. januar 2014

I dag udkommer Eva Maria Fredensborgs krimi Min mund er lukket, der er andet bind i serien om Robert Strand. Første bind, Én gang morder, har været en stor salgssucces i butikskæden.

I efteråret 2013 lancerede Arnold Busck i samarbejde med forfatternetværket NewPub en afdeling for Indie Books i kædens Flag Ship Store i Købmagergade. Formålet var at give læserne adgang til nogle af alle de titler, der udkommer udenom de store etablerede forlag. En af de deltagende forfattere var Eva Maria Fredensborg.

Eva Maria Fredensborg ejer det lille forlag Elg & Co, hvor hun siden 2006 har udgivet oversat litteratur. Hun debuterede som forfatter i maj 2013 med krimien Én gang morder.

Hvad skal der til, for at sælge en bog?

Arnold Busck og NewPub-netværket evaluerer i øjeblikket forløbet med salg af Indie Books og planlægger næste skridt i promoveringen af selvudgivere. En af de succeshistorier der kan tages med i evalueringen er Eva Maria Fredensborg. Men hvad er det, der har gjort Én gang morder til en salgssucces?

”Først og fremmest er Én gang morder en fantastisk spændende og velskrevet bog. Desuden har Evas tilgang til arbejdet med bogen været meget professionel. Hun har brugt en ekstern redaktør og hyret Imperiet, der også arbejder for de store forlag, til at designe omslaget. Og så har hun været meget aktiv i forbindelse med salgsarbejdet – alt sammen noget, der løfter salget og gør bogen interessant for boghandlerne.” forklarer Andreas Nordkild Poulsen, der er kommunikationschef hos Arnold Busck.

”Det er også derfor, vi har valgt at fokusere meget på andet bind i serien: Min mund er lukket. Den kommer til at få en markant placering i alle vores butikker, ligesom Eva har leveret plakater og andet materiale til synliggørelse i butikken.”

”Det bliver spændende at se, om Min mund er lukket ligger på bestsellerlisten næste uge”.

 

For yderligere oplysninger kontakt:

Kommunikationschef Arnold Busck Andreas Nordkild Poulsen, tlf.: 60 37 04 07, anp@arnoldbusck.dk

Forfatter Eva Maria Fredensborg, tlf.: 20 23 30 09, eva@elg-co.dk

Arnold Busck A/S

Arnold Busck A/S er Danmarks største og ældste kapitalkæde af boghandlere. Arnold Busck åbnede sin første boghandel i 1896 på Købmagergade i København. Siden da er det blevet til i alt 30 butikker fordelt på hovedstrøg og i butikscentre overalt i landet samt web-butikken arnoldbusck.dk. Arnold Busck A/S driver tillige forlaget Nyt Nordisk Forlag, som er udgiver af en lang række fagbøger, ungdomsbøger, børnebøger mv. Selskabet havde en samlet omsætning på DKK 408 mio. i regnskabsåret 2012/2013 og havde et gennemsnitligt antal fuldtidsansatte i samme periode på 256 personer.

Årsrapport Arnold Busck 2012-2013

København den 27. september 2013

Arnold Busck A/S har samlet alle boghandler- og forlagsaktiviteter i ét selskab og har styrket selskabets finansielle råderum

Resume

Arnold Busck A/S har med driftsmæssig virkning fra 1. maj 2012 samlet alle driftsaktiviteter i ét selskab. Denne omstrukturering er blevet gennemført for at styrke de driftsmæssige aktiviteter relateret til udgivelse og salg af bøger på alle platforme i alle kanaler. Desuden er selskabets finansielle råderum blevet væsentligt styrket ved denne omstrukturering.

Selskabets regnskab for regnskabsåret 2012/2013 var præget af en række ekstraordinære forhold men også af den generelle negative markedsudvikling for boghandlerbranchen samt finansieringen heraf. Selskabet realiserede et resultat før afskrivninger (EBITDA) på -5,0 mio. kr. i 2012/2013 mod et resultat før afskrivninger på 6,6 mio. kr. i 2011/2012. Selskabets pengestrømme vedrørende den primære drift udgør et positivt beløb på 19,2 mio. kr. i væsentligt omfang skabt gennem nedbringelse af pengebindinger i koncernens arbejdskapital.

Samling af driftsaktiviteter

Med driftsmæssig virkning fra 1. maj 2012 er koncernens forlags- og boghandleraktiviteter samlet i et driftsselskab Arnold Busck A/S. Denne omstrukturering er gennemført for at styrke de driftsmæssige aktiviteter relateret til udgivelse og salg af bøger på alle platforme i alle kanaler. Desuden er selskabets finansielle råderum blevet væsentligt styrket ved denne omstrukturering.

Økonomiske resultater for regnskabsåret 2012/2013

Selskabets regnskab for regnskabsåret 2012/2013 var præget af en række ekstraordinære forhold men også af den generelle negative markedsudvikling for boghandlerbranchen samt finansieringen heraf. Selskabets omsætning for regnskabsåret 2012/13 udgjorde 408,0 mio. kr. Sammenlignes med 2011/12 har selskabet oplevet et mindre fald i aktivitetsniveauet som følge af såvel mindre aktivitet i selskabets forlagsaktiviteter som i selskabets boghandleraktiviteter. Selskabet har for regnskabsåret 2012/13 realiseret en faldende rentabilitet. Således realiserede selskabet et resultat før afskrivninger (EBITDA) på -5,0 mio. kr. i 2012/2013 mod et resultat før afskrivninger på 6,6 mio. kr. i 2011/2012. Selskabets driftsresultat er negativt med -12,4 mio. kr. mod et negativt driftsresultat på -1,7 mio. kr. i 2011/12. Selskabet har for regnskabsåret 2012/13 realiseret et negativt resultat på -10,8 mio. kr. mod et negativt resultat -3,0 mio. kr. for regnskabsåret 2011/12. Ledelsen anser ikke resultatet for tilfredsstillende.

Selskabet har i regnskabsåret fortsat været negativt påvirket af driften af en række relativt nye butikker, som på grund af finanskrisen og den generelle markedsudvikling for boghandlervirksomhed stadig ikke har fået det forventede fodfæste. Disse butikker har været tabsgivende i en årrække og vil blive afviklet i takt med, at det er muligt, såfremt bedre løsningsmuligheder ikke opnås. Tre af selskabets butikker er således afviklet i slutningen af regnskabsåret, og andre lejemål er i regnskabsåret tilpasset aktivitetsniveauet. Alt i alt har det betydet ekstraordinære afviklingsomkostninger samt driftstab i niveauet 5 mio. kr. for året 2012/2013.

Det samlede regnskabsmæssige underskud indeholder betydelige ikke likvide omkostninger i form af afskrivninger, således at driftsresultatet efter tilbageførsel af ikke likvide omkostninger har udgjort et negativt beløb i niveauet -2,1 mio. kr. Selskabets pengestrømme vedrørende den primære drift udgør et positivt beløb på 19,2 mio. kr. i væsentligt omfang skabt gennem nedbringelse af pengebindinger i koncernens arbejdskapital.

Der er således i regnskabsåret arbejdet målrettet med en reduktion af boghandlerkædens arbejdskapital, hvilket har betydet, at blandt andet varelagrene er reduceret betydeligt. Dette har medført realisering af varer til reducerede priser, hvilket naturligt har påvirket regnskabsårets rentabilitet i negativ retning.

Selskabet har i regnskabsåret haft ekstraordinære finansielle indtægter på ca. 2,2 mio. kr. Selskabet har i regnskabsåret indfriet langfristet gæld på ca. 8 mio. kr. Selskabets soliditet er således på 34%, hvilket er på niveau med sidste år.

Adm. Direktør Helle Busck Fensvig: ”Jeg synes, vi ovenpå endnu et år præget af trange tider og hård konkurrence i bogbranchen er godt rustet til den fremtidige udvikling på markedet. Regnskabsåret har været præget af afvikling af en række aktiviteter, der sigter mod at sikre Arnold Busck succes i et foranderligt marked, hvor både fysiske butikker og online handel vil være i fokus. Vi har således gennemført en række tiltag, som gerne skulle give synlige resultater i de kommende år. Desuden har vi afviklet tre butikker i regnskabsåret, som derfor ikke vil påvirke resultat negativt i 2013/2014.”

Forventninger til regnskabsåret 2013/2014

Der vil i de kommende år fortsat være fokus på rentabilitet og konsolidering i branchen. Samlet forventes resultatet for 2013/14 i forhold til 2012/13 at udgøre et positivt driftsresultat, der dog fortsat vil være påvirket af den generelle hårde konkurrence i bogbranchen og branchens strukturændringer. Det forventes tillige, at øget fokus på arbejdskapitalen vil resultere i yderligere likviditetsforbedringer, og der vil således blive genereret positiv likviditet i regnskabsåret 2013/14.

 

For yderligere oplysninger kontakt:

Adm. direktør Helle Busck Fensvig mobil tlf.: 20 70 55 37, hbf@arnoldbusck.dk

 

 

 

 

Arnold Busck A/S

Arnold Busck A/S er Danmarks største og ældste kapitalkæde af boghandlere. Arnold Busck A/S åbnede sin første boghandel i 1896 på Købmagergade i København. Siden da er det blevet til i alt 30 butikker fordelt på hovedstrøg og i butikscentre overalt i landet samt web-butikken arnoldbusck.dk. Arnold Busck driver desuden forlagsaktiviteter under navnene Nyt Nordisk Forlag og Det Schønbergske Forlag. Arnold Busck A/S havde en samlet omsætning på 408 mio. kr. i regnskabsåret 2012/2013 og et gennemsnitligt antal fuldtidsansatte i samme periode på 256 personer.

Indie Books hos Arnold Busck

28. august 2013

Det danske bogmarked er under forandring. Flere forfattere vælger at udgive deres bøger uden om de etablerede forlag, hvilket har resulteret i en underskov af selvudgivere og mikroforlag.

Mandag d. 2. september åbner Arnold Busck i Købmagergade sin nye afdeling for Indie Books.

Begrebet Indie er en forkortelse for det engelske independent og dækker kulturprodukter skabt udenom de etablerede aktører og institutioner i branchen. Indie Music og Indie Movies er allerede etablerede begreber.

Arnold Busck har indgået et samarbejde med det åbne forfatternetværk NewPub. Gennem NewPub kan selvudgivere og mikroforlag få adgang til hylderne hos Arnold Busck i Købmagergade og dermed en nem adgang til læserne.

Udover afdelingen i Købmagergade, vil Indie Books også få en egen temasektion i Arnold Buscks webbutik www.arnoldbusck.dk.

Med initiativet håber Arnold Busck at åbne læsernes øjne for den underskov af gode bøger, der findes udenfor den etablerede bogbranche.

For yderligere oplysninger kontakt:
Kommunikationschef Andreas Nordkild Poulsen, Arnold Busck på 6037 0407, anp@arnoldbusck.dk

Karsten Pers, NewPub, 40 52 56 01, karsten@forlagetmondo.dk

Adm. direktør Helle Busck Fensvig, Arnold Busck, 2070 5537, hbf@arnoldbusck.dk

 

Om Arnold Busck
Arnold Busck er Danmarks største og ældste kapitalkæde af boghandlere. Arnold Busck åbnede sin første boghandel i 1896 på Købmagergade i København. Siden da er det blevet til i alt 30 butikker fordelt på hovedstrøg og i butikscentre overalt i landet samt web-butikken arnoldbusck.dk. Arnold Busck kæden er ejet af Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S, som – udover at drive koncernens forlagsaktiviteter - er moderselskab i en koncern med en samlet omsætning på DKK 419 mio. i regnskabsåret 2011/2012 og med et gennemsnitligt antal fuldtidsansatte i samme periode på 268 personer.

Danskerne læser i deres sommerferie

Danskerne læser i deres sommerferie. En opgørelse over bogsalget i boghandlerkæden Arnold Busck viser en stigning på over 30% i bogsalget, hvis man sammenligner salget i årets første tre måneder med salget i månederne op til ferien. Stigningen er særlig stor i salget af paperbacks, et godt format til strandtaske og kuffert. Her er stigningen på over 50%.

Hvad er det vi læser?

Men hvad er det danskerne vælger at læse, når de drager i sommerhus eller sydpå? På baggrund af salget i juni måned har Arnold Busck lavet lister over alle de bøger, vi danskere foretrækker at bruge tiden på i sommerferien.

De bedst sælgende titler i kategorien skønlitteratur er Rik Valeurs prisvindende debut "Det syvende barn", der stadig 10 måneder efter udgivelsen er urørlig på førstepladsen, og mindre overraskende Christian Jungersens "Du forsvinder". Jungersens forrige roman "Undtagelsen" solgte også i store tal.

Skønlitteratur

1 - Erik Valeur: Det syvende barn

2 - Christian Jungersen: Du forsvinder

3 - Umberto Eco: Kirkegården i Prag

4 - Jonas Jonasson: Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt

5 - George R.R. Martin: Kongernes kamp

 

På krimilisten er svenske Åsa Larsson strøget til tops. Trods udgivelsesdato 18. juni, har Åsa Larsson allerede overhalet sine krimi-kolleger.

Krimi

1 - Åsa Larsson: Som offer til Molok

2 - Mari Jungsted: Den dobbelte tavshed

3 - Antologi: Dødelig Alvor

4 - Jesper Stein: Uro

5 - Liza Marklund: Sort hvid

 

Zlatan og Zornig er helt dominerende på listen over bedst sælgende biografier, mens Malene Schwartz og Cathrine Errboes helt nye "Alba - familiekrønike" har sneget sig op på 3.-pladsen.

Biografier

1 - David Lagercrantz: Jeg er Zlatan Ibrahimovic

2 - Lisbeth Zornig: Zornig - Vrede er mit mellemnavn

3 - Malene Schwartz: Alba

4 - Morten Frich: Kronvidnet

5 - Ove Dahl: Drabschefen - Nye sager

 

Kathryn Stocketts filmatiserede "Niceville" blev ikke en bestseller, da den udkom i 2010. Det er der rådet bod på med paperbackudgaven, der i lang tid har ligget i top af bestsellerlisten.

Paperbacks

1 - Kathryn Stockett: Niceville

2 - Ken Follet: Giganternes fald

3 - Hanne-Vibeke Holst: Undskyldningen

4 - Haruki Murakami: Trækopfuglens krønike

5 - Mari Jungsted: Den mørke engel

Og så kan mange danske børn ser frem til historier fra Ole Lund Kirkegaard, Jakob Martin Strid og Sigurd Barrett, når der skal læses højt i sommerhuset. Men også klassikere som Halfdan Rasmussen og Bonds "Bjørnen Paddington" sælger godt.

Højtlæsningsbøger (for de små)

1 - Ole Lund Kirkegaard: Gummi-Tarzan

2 - Jakob Martin Strid: Den utrolige historie om den kæmpestore pære

3 - Sigurd Barrett: Sigurd fortæller bibelhistorier

4 - Halfdan Rasmussen: Halfdans ABC

5 - Michael Bond: Bjørnen Paddington

 

Ungdomslisten er helt domineret af udenlandske navne. 9 af de 10 bedst sælgende titler er oversatte. En enkelt dansk forfatter har sneget sig ind på tredjepladsen. Debutanten Lene Dybdahls eventyrroman "Den gyldne nøgle" er første bind i en trilogi, og den er blevet meget vel modtaget af de unge læsere.

Ungdomsbøger

1 - Masashi Kishimoto: Naruto 49 - Topmødet begynder

2 - Lene Dybdahl: Den gyldne nøgle

3 - Sarah Oliver: One Direction

4 - Suzanne Collins: Dødsspillet

5 - Rachel Hawkins: Hex Hall 3 - Dæmonjægerne

 

Bestsellerlisterne er baseret på salget i Arnold Buscks 33 butikker samt webbutik i perioden 1. juni til 28. juni. For yderligere oplysninger, udvidede lister eller spørgsmål kontakt kommunikationschef Andreas Nordkild Poulsen på 29 93 89 86. anp@arnoldbusck.dk

 

Om Arnold Busck

Arnold Busck er Danmarks største og ældste kapitalkæde af boghandlere. Arnold Busck åbnede sin første boghandel i 1896 i Købmagergade i København. Med 33 butikker og en stor webshop er Arnold Busck ledende på det danske marked for bøger og papirvarer. Arnold Busck er ejet af Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S, som - udover at drive koncernens forlagsaktiviteter - er moderselskab i en koncern med en samlet omsætning på DKK 417 mio. i regnskabsåret 2010/2011 og med mere end 400 medarbejdere.

Varen blev lagt i din kurv