Trap Danmark

Storværket Trap Danmark samler den væsentligste viden om Danmark i 34 flotte, rigt illustrerede bind og et stort supplerende digitalt univers. De mere end 9.000 sider skrives netop nu af et stort hold af førende forskere og eksperter, og værket vil udkomme løbende frem til 2020. Det første bind er Trap Danmarks Topografisk Atlas, som gengiver det danske landskab med en helt ny tredimensionel effekt.

Det nye Trap Danmark er et omfattende univers af levende fortællinger, tværfaglige beskrivelser og leksikale informationer om Danmark. I bøgerne finder du – specifikt for de enkelte steder eller for landet som helhed – den væsentligste viden om geografi, biologi, geologi, historie, kultur, arkæologi, kunst, arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv. Bøgerne indeholder alt fra information om særlige bygninger, steder og egnenes særegenheder til den geologiske undergrund og særlige naturfænomener i bestemte områder. 

Det samlede Trap Danmark værk på i alt 34 bind er læsevenligt, sammenhængende og rigt illustreret. Bogværkert kommer omkring landets 98 kommuner og danner et samlet overblik over hele Danmark som helhed. Trap Danmark har i samråd med nationale og lokale forskere og eksperter udvalgt det væsentligste i Danmark – fra det mest almindelige til det mest specielle. Bogværket er skrevet af et stort hold af forskere og eksperter, redigeret af fagredaktører og valideret af eksterne fagkonsulenter. 

 

 

Trap Danmark

Hvis du tror, du ved alt, hvad der er værd at vide om Danmark, så kan du godt tro om igen. Danmark gemmer nemlig på masser af spændende historie og skjulte skatte rundt omkring i hele landet – og ikke mindst på fortællinger, der fortjener at blive delt igen og igen. Storværket Trap Danmark er dedikeret til danmarkshistorien. Ikke bare i store træk med de vigtige begivenheder i fokus. Trap Danmark går nemlig helt ned i detaljerne og samler den vigtigste viden om Danmark.
Det samlede værk kommer til at fylde mere end 9.000 sider. Det skrives netop nu af et stort hold af førende forskere og eksperter i danmarkshistorie, og værket vil udkomme løbende frem til 2020.

Til dig, der er vild med Danmark

Det første Trap Danmark-værk udkom i perioden 1856-1860 og har siden været hovedværket inden for dansk topografisk beskrivelse. Den 5. udgave af værket, der udkom fra 1953 til 1972, rummer den hidtil mest komplette og præcise beskrivelse af Danmark, herunder af landskaber, historie, kultur, byer, sogne og institutioner. Det er spændende læsning, som både store og små kan få glæde af.

Trap Danmark-bøgerne er en hybrid mellem statistik og fængslende fortællinger, og selvom værket er stort, er det overskueligt at finde præcis de oplysninger, der interesserer dig. Bøgerne har været populære lige fra start og er stadig det absolut mest anerkendte værk inden for beskrivelse af danmarkshistorien. Det er også et af de værker, der er lagt allermest tid og arbejde i, for at værket hele tiden kan være opdateret og aktuelt for læserne. Samtidig formår Trap Danmark at formidle på en struktureret, vedkommende og lettilgængelig måde, der gør selv det komplekse fagstof til en fornøjelse at dykke ned i.

Den perfekte gaveidé

Trap Danmark-bøgerne er en gave, der bliver ved med at give, og derfor er bøgerne oplagte som gaveidé eller som et punkt på din egen ønskeseddel. Her er læsning til rigtig mange timer, og Trap Danmark-værket er en stribe af bøger, som du kan finde frem og nyde igen og igen – enten ved at læse dem fra ende til anden eller ved at fordybe dig i specifikke passager, der gør dig klogere og giver dig præcist de svar, du har brug for netop nu. Du kan fokusere på de bøger i værket, der særligt tiltaler dig, eller du kan løbende lade din samling vokse ved at tilføje de enkelte bøger, indtil værket står komplet hjemme i bogreolen. Hvordan du bruger Trap Danmark-bøgerne er helt op til dig, men én ting er sikker – det skal nok vise sig nyttigt og blive brugt.